facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Μωρό και αγκαλιά

Ερώτηση από nikolk (11.3.2017)

“Καλησπέρα σας. Έχω ένα μωρό 4 μηνών το οποίο θήλασε για 2 1/2 μήνες και τώρα τρώει γάλα φόρμουλας. Λίγο πριν διακόψουμε το θηλασμό ανέπτυξε τη συνήθεια να κοιμάται στην αγκαλιά μου κατά τη διάρκεια της μέρας. Το τελευταίο 15θημερο η συνήθεια αυτή έχει ενταθεί. Ακόμα κι αν έχει αποκοιμηθεί στα χέρια μου για μισή ώρα μόλις μπει στην καλαθούνα ξυπνάει. Κάποιες φορές το ίδιο συμβαίνει και τη νύχτα. Αναρωτιόμουν αν πρέπει να επιτρέψω τη συνέχιση αυτής της συμπεριφοράς κι αν όχι πως να την διακόψω; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (11.3.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

χωρίς να γνωρίζω την οικογένεια είναι πολύ δύσκολο να σάς απαντήσω. Το μωρό σας είναι ακόμη πολύ μικρό και σάς προτείνω να τού δίνεται όση περισσότερη αγκαλιά αντέχετε. Για να το ζητάει το έχει ανάγκη. Δώστε την τώρα, και η εκπαίδευση αργότερα θα είναι πολύ ευκολότερη.  

Το πώς πότε και πού κοιμάται ένα μωρό έχει πολύ να κάνει με τα γεύματά του, την δυναμική της οικογένειας, το θηλασμό, το αν έχει δική του κούνια και πού είναι αυτή, αν η μητέρα επέστρεψε στη δουλειά της κλπ. Δεν είναι απλή απόφαση να έχει έναν γενικό κανόνα. 

Για συμβουλές σε μορφή γενίκευσης μπορείτε να ανατρέξετε σε πολλές προηγούμενες ερωτήσεις που έχω απαντήσει. Καμία από αυτές όμως δεν θα ταιριάζει στο δικό σας μωρό ειδικά. Χρειάζεται λεπτός χειρισμός, και αυτόν μπορεί σίγουρα να σάς τον προσφέρει ο παιδίατρός σας.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.