facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του παιδιάτρου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του παιδιάτρου, Παναγιώτη Ρενιέρη. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Μωρό και αγκαλιά

Ερώτηση από nikolk (11.3.2017)

“Καλησπέρα σας. Έχω ένα μωρό 4 μηνών το οποίο θήλασε για 2 1/2 μήνες και τώρα τρώει γάλα φόρμουλας. Λίγο πριν διακόψουμε το θηλασμό ανέπτυξε τη συνήθεια να κοιμάται στην αγκαλιά μου κατά τη διάρκεια της μέρας. Το τελευταίο 15θημερο η συνήθεια αυτή έχει ενταθεί. Ακόμα κι αν έχει αποκοιμηθεί στα χέρια μου για μισή ώρα μόλις μπει στην καλαθούνα ξυπνάει. Κάποιες φορές το ίδιο συμβαίνει και τη νύχτα. Αναρωτιόμουν αν πρέπει να επιτρέψω τη συνέχιση αυτής της συμπεριφοράς κι αν όχι πως να την διακόψω; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (11.3.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

χωρίς να γνωρίζω την οικογένεια είναι πολύ δύσκολο να σάς απαντήσω. Το μωρό σας είναι ακόμη πολύ μικρό και σάς προτείνω να τού δίνεται όση περισσότερη αγκαλιά αντέχετε. Για να το ζητάει το έχει ανάγκη. Δώστε την τώρα, και η εκπαίδευση αργότερα θα είναι πολύ ευκολότερη.  

Το πώς πότε και πού κοιμάται ένα μωρό έχει πολύ να κάνει με τα γεύματά του, την δυναμική της οικογένειας, το θηλασμό, το αν έχει δική του κούνια και πού είναι αυτή, αν η μητέρα επέστρεψε στη δουλειά της κλπ. Δεν είναι απλή απόφαση να έχει έναν γενικό κανόνα. 

Για συμβουλές σε μορφή γενίκευσης μπορείτε να ανατρέξετε σε πολλές προηγούμενες ερωτήσεις που έχω απαντήσει. Καμία από αυτές όμως δεν θα ταιριάζει στο δικό σας μωρό ειδικά. Χρειάζεται λεπτός χειρισμός, και αυτόν μπορεί σίγουρα να σάς τον προσφέρει ο παιδίατρός σας.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: www.renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: [email protected]
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

 

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.