facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Μωρό και αγκαλιά

Ερώτηση από nikolk (11.3.2017)

“Καλησπέρα σας. Έχω ένα μωρό 4 μηνών το οποίο θήλασε για 2 1/2 μήνες και τώρα τρώει γάλα φόρμουλας. Λίγο πριν διακόψουμε το θηλασμό ανέπτυξε τη συνήθεια να κοιμάται στην αγκαλιά μου κατά τη διάρκεια της μέρας. Το τελευταίο 15θημερο η συνήθεια αυτή έχει ενταθεί. Ακόμα κι αν έχει αποκοιμηθεί στα χέρια μου για μισή ώρα μόλις μπει στην καλαθούνα ξυπνάει. Κάποιες φορές το ίδιο συμβαίνει και τη νύχτα. Αναρωτιόμουν αν πρέπει να επιτρέψω τη συνέχιση αυτής της συμπεριφοράς κι αν όχι πως να την διακόψω; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (11.3.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

χωρίς να γνωρίζω την οικογένεια είναι πολύ δύσκολο να σάς απαντήσω. Το μωρό σας είναι ακόμη πολύ μικρό και σάς προτείνω να τού δίνεται όση περισσότερη αγκαλιά αντέχετε. Για να το ζητάει το έχει ανάγκη. Δώστε την τώρα, και η εκπαίδευση αργότερα θα είναι πολύ ευκολότερη.  

Το πώς πότε και πού κοιμάται ένα μωρό έχει πολύ να κάνει με τα γεύματά του, την δυναμική της οικογένειας, το θηλασμό, το αν έχει δική του κούνια και πού είναι αυτή, αν η μητέρα επέστρεψε στη δουλειά της κλπ. Δεν είναι απλή απόφαση να έχει έναν γενικό κανόνα. 

Για συμβουλές σε μορφή γενίκευσης μπορείτε να ανατρέξετε σε πολλές προηγούμενες ερωτήσεις που έχω απαντήσει. Καμία από αυτές όμως δεν θα ταιριάζει στο δικό σας μωρό ειδικά. Χρειάζεται λεπτός χειρισμός, και αυτόν μπορεί σίγουρα να σάς τον προσφέρει ο παιδίατρός σας.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.