facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Μωρό και άρρωστο κατοικίδιο

Ερώτηση από Katerinaki (11.04.2018)

“Καλημέρα σας,
Τις ημέρες του Πάσχα φιλοξενηθήκαμε για αρκετό διάστημα σε σπίτι με σκυλί που ήταν μεν εμβολιασμένο αλλά δεν είχε κάνει την θεραπεία για τα σκουλήκια και για αυτό το λόγο εμφάνισε στα κόπρανα του σκουληκάκια. Αυτά από ότι διάβασα είναι μεταδοτικά και μεταδίδουν αύτη την πάθηση. Με την κόρη μου ,21 μηνών περίπου , είχαν αρκετά στενή επαφή γιατί έπαιζαν όλη μέρα. Σε περίπτωση που έχει κολλήσει, τι συμπτώματα θα παρατηρήσω και μετά από πόσο καιρό περίπου ώστε να ξέρω να το παρακολουθήσω; Αν έχει μεταδοθεί κάτι πόσο επικίνδυνο είναι; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!”

Απάντηση από παιδίατρο (11.04.2018)

“Αγαπητή μητέρα,

καθώς δεν ξέρω τον τύπο του σκουληκιού στον οποίο αναφέρεστε, δηλαδή ποιό είδος είναι, δεν μπορώ να σάς πω σε πόσο καιρό θα εμφανίσει συμπτώματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι συνδυασμός ενός ή περισσότερων απο τα παρακάτω:

Πολύ συχνά: ορατά σκουλήκια στο κόπρανα, πρωκτική φαγούρα ή ερεθισμός Συχνά: διάρροια ή δυσκοιλιότητα, πόνος στην κοιλιά, αύξηση ηωσινόφιλων στο αίμα (δείκτης παρασιτικής νόσου, και όχι πρόβλημα) Σχετικά σπάνια: απώλεια βάρους, ανορεξία, έμετοι, αίμα στο κόπρανα Πολύ σπάνια: αναιμία, τρανσαμινασαιμία, άλλες διαταραχές θρεπτικών συστατικών, άλλα

Για ένα υγειές κατά τα άλλα παιδί, δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ πρόβλημα - όταν/αν τα δείτε, πηγαίνετε στον παιδίατρό σας με μια πάνα κι εκείνος θα μπορέσει εύκολα να σάς δώσει την κατάλληλη αγωγή (και αυτή, εξαιρετικά απλή και αποτελεσματική). Για παιδιά με σημαντικά προβλήματα υγείας (προϋπάρχοντα, όπως σοβαρή ανοσοκαταστολή, κάποιες κακοήθειες κλπ) τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, και σίγουρα δεν λύνονται απο εδώ.

Στο μεταξύ δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα - αν κόλλησε, θα το μάθετε σύντομα.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.