facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Μυκητίαση

Ερώτηση από Κωνσταντίνα (9.8.2014)

"Ο μπέμπης μου είναι 11,5 μηνών και εδώ και λίγο καιρό έχει βγάλει κάτι σπυράκια στην περιοχή του πρωκτού (πλάγια της σχισμής). Ο παιδίατρός του μας έγραψε την κρέμα daktarin, 3 φορές τη μέρα, για μία περίπου εβδομάδα. Στις αντενδείξεις του φαρμάκου αναγράφεται ότι απαγορεύεται για παιδία κάτω των 2 ετών. Έτσι είμαι σε δίλημμα. Θα ήθελα τη δίκη σας γνώμη. Ευχαριστώ!"

Απάντηση από παιδίατρο (10.8.2014)

"Αγαπητή μητέρα,

μιας και δεν έχω δει το παιδί σας θα πάρω ως δεδομένο πως α) έχει πράγματι καντιντίαση της περιπρωκτικής περιοχής, και β) πως είναι κατά τα άλλα υγιές παιδί. Άλλωστε τα κόκκινα σπιθουράκια που περιγράφετε ταιριάζουν με αυτή την διάγνωση.

Η μικοναζόλη (Dactarin (r) και άλλες) είναι ένα τοπικό αντιμυκητιασικό, και η συχνότερη επιλογή των παιδιάτρων στην Ελλάδα. Εναλλακτικά σκευάσματα είναι αυτά που περιέχουν νιστατίνη (ένα άλλο αντιμυκητιασικό).

Προσωπικά την συνταγογραφώ ανάλογα τη βαρύτητα 1-2 φορές την ημέρα (ή 3 αν το παιδί έχει πάνω από 4- 5 κενώσεις την ημέρα, άρα αλλάζει συχνότερα πάνα και το φάρμακο απομακρύνεται), μέχρι να εξαφανιστούν οι βλάβες ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 3 ημέρες (αυτή είναι και η επίσημη οδηγία). Πράγματι συχνά αυτό σημαίνει 7 ημέρες, κάποιες φορές όμως λιγότερο ή περισσότερο.

Σημαντικότατο μέρος της θεραπείας (τόσο που σε περιορισμένη νόσο αρκεί από μόνο του) είναι η διατήρηση της περιοχής καθαρής και στεγνής. Επίσης, αποστειρώστε τις πιπίλες κ τις θηλές των μπιμπερό (αν τα χρησιμοποιείτε ακόμα) καθώς δεν είναι σπάνιο (ιδίως σε νεογνά) η πηγή του μύκητα να είναι εκεί.

Στην διάθεσή σας,

Π. Ρενιέρης, MD, FAAP"


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.