facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > > Μπούκωμα από κρεατάκια. Πώς το αντιμετωπίζουμε μέχρι την επέμβαση;
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του παιδιάτρου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του παιδιάτρου, Παναγιώτη Ρενιέρη. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Μπούκωμα από κρεατάκια. Πώς το αντιμετωπίζουμε μέχρι την επέμβαση;

Ερώτηση από Μπέτυ (26.1.2017)

“Καλημέρα. Η μικρή μου είναι σχεδόν 2,5 ετών. Έχουμε κρεατάκια, το επιβεβαιώσαμε με ενδοσκόπηση στον ΩΡΛ και περιμένουμε μπουκωμένοι 9/12 μήνες να κάνουμε την επέμβαση. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις ξεκινήσουν λίγο οι μυξούλες είναι θέμα 1-2 ημερών να μας το γυρίσει σε ωτίτιδα. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι τι μπορώ να κάνω για να το προλαμβάνω πριν καν φτάσουμε στις πράσινες μυξούλες. Ο παιδίατρος λέει πλύσεις με φυσιολογικό ορό ενώ ο παιδο-ωρυλάς λέει όχι με τίποτα. Ναι αλλά η μικρή έφτασε και σε σημεία να παίρνει αντιβίωση για τις ωτίτιδες κάθε 15 μέρες.”

Απάντηση από παιδίατρο (28.1.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

το πρόβλημά σας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το "κακό" δεν έρχεται (ακόμη) από τα κρεατάκια, αλλά από τις αντιβιώσεις. Αν το πρόβλημα είναι τόσο έντονο δεν βλέπω τον λόγο να περιμένετε να κάνετε την επέμβαση. Φροντίστε μόνο να μην γίνει "μείωση" των αμυγδαλών και αδενοειδών, αλλά εξαίρεση. Τείνω να συμφωνήσω με τον παιδίατρό σας στις πλύσεις, και εν προκειμένω για το παιδί σας θα ήταν καλό να παίρνει και κάποιο αποσυμφορητικό μύτης γρήγορα, με την έναρξη της ρινίτιδας. Το χρώμα της "μύξας" δεν έχει καμία προγνωστική αξία - δεν λέει αν πρόκειται για ιογενή ή μικροβιακή κατάσταση: πρόκειται για μύθο που διαιωνίζουν δυστυχώς πολλοί παιδίατροι. 

Έτσι όπως μού τα περιγράφετε και χωρίς να έχω εξετάσει το παιδί (οπότε σε έναν βαθμό η γνώμη μου έχει ελάχιστη αξία), προτείνω πιο επιθετική αντιμετώπιση και επίσπευση του χειρουργείου.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: www.renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: [email protected]
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

 

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.