facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Μπούκωμα από κρεατάκια. Πώς το αντιμετωπίζουμε μέχρι την επέμβαση;

Ερώτηση από Μπέτυ (26.1.2017)

“Καλημέρα. Η μικρή μου είναι σχεδόν 2,5 ετών. Έχουμε κρεατάκια, το επιβεβαιώσαμε με ενδοσκόπηση στον ΩΡΛ και περιμένουμε μπουκωμένοι 9/12 μήνες να κάνουμε την επέμβαση. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις ξεκινήσουν λίγο οι μυξούλες είναι θέμα 1-2 ημερών να μας το γυρίσει σε ωτίτιδα. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι τι μπορώ να κάνω για να το προλαμβάνω πριν καν φτάσουμε στις πράσινες μυξούλες. Ο παιδίατρος λέει πλύσεις με φυσιολογικό ορό ενώ ο παιδο-ωρυλάς λέει όχι με τίποτα. Ναι αλλά η μικρή έφτασε και σε σημεία να παίρνει αντιβίωση για τις ωτίτιδες κάθε 15 μέρες.”

Απάντηση από παιδίατρο (28.1.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

το πρόβλημά σας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το "κακό" δεν έρχεται (ακόμη) από τα κρεατάκια, αλλά από τις αντιβιώσεις. Αν το πρόβλημα είναι τόσο έντονο δεν βλέπω τον λόγο να περιμένετε να κάνετε την επέμβαση. Φροντίστε μόνο να μην γίνει "μείωση" των αμυγδαλών και αδενοειδών, αλλά εξαίρεση. Τείνω να συμφωνήσω με τον παιδίατρό σας στις πλύσεις, και εν προκειμένω για το παιδί σας θα ήταν καλό να παίρνει και κάποιο αποσυμφορητικό μύτης γρήγορα, με την έναρξη της ρινίτιδας. Το χρώμα της "μύξας" δεν έχει καμία προγνωστική αξία - δεν λέει αν πρόκειται για ιογενή ή μικροβιακή κατάσταση: πρόκειται για μύθο που διαιωνίζουν δυστυχώς πολλοί παιδίατροι. 

Έτσι όπως μού τα περιγράφετε και χωρίς να έχω εξετάσει το παιδί (οπότε σε έναν βαθμό η γνώμη μου έχει ελάχιστη αξία), προτείνω πιο επιθετική αντιμετώπιση και επίσπευση του χειρουργείου.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.