facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Μεσοκολπική επικοινωνία

Ερώτηση από Αθηνά (10.5.2015)

“ΓΕΝΝΗΣΑ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΣΤΙΣ 29/01/2015 ΚΑΙ ΤΟΝ 2ο ΜΗΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΕΝΑ ΦΥΣΗΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ! Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΔΕΙΞΕ ΜΙΑ ΜΕΣΟΚΟΛΠΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 8,6mm ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ! Ο ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑ 90% ΑΥΤΑ ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ”

Απάντηση από παιδίατρο (10.5.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

πράγματι η βλάβη που περιγράφετε δεν είναι σπάνια, έχω δει αρκετά, και μέχρι σήμερα δε θυμάμαι κάποιο να είχε πρόβλημα. Το μέγεθος, η θέση και η πρόοδος του ελλείμματος θα πρέπει να εκτιμηθούν από τον παιδοκαρδιολόγο, κάτι που εκφεύγει της ειδικότητάς μου, οπότε δεν μπορώ να σάς απαντήσω ειδικά για το παιδί σας. Σάς προτείνω να μην έχετε άγχος, και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του παιδοκαρδιολόγου σας.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.