facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Κορτιζόνη σε μωρό

Ερώτηση από Liana (14.10.2019)

“Γιατρέ έχω έναν γιο 17 μηνών, 10.300 κιλά και 79.5 εκατοστά (μετρήθηκε πριν 1 μήνα). Λόγω βήχα και μπουκώματος του έδινα για μια εβδομάδα πρωί βράδυ στη μύτη με σύριγγα οτριβίν παιδικό με όρο και τόμπραντεξ οφθαλμικές σταγόνες. Το παρά έκανα με το τομπραντέξ, έβαζα παραπάνω από άγνοια θεωρώντας ότι είναι ένα ήπιο φάρμακο και του έδωσα μέσω της μύτης σε μια εβδομάδα 5 ml τομπραντέξ. Μετά κατάλαβα ότι έχει κορτιζόνη μέσα και ότι μπορεί να έβλαψα άθελα μου το παιδί μου. Μέσα σε 7 μέρες πήρε 5ml τομπραντέξ που έχει κορτιζόνη. Πιστεύετε ότι πρέπει να τον υποβάλω σε εξετάσεις; Έβλαψα την αναπτυξη και τα επινεφρίδια του; Όταν διαπίστωσα το λάθος σταμάτησα αμέσως. Μήπως έπρεπε να διακόψω σταδιακά;”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Αγαπητή μητέρα,
η ποσότητα που περιέχεται είναι μικρή και το διάστημα επίσης μικρής σημασίας, οπότε όχι, δεν απαιτείται καμία εξέταση εφόσον το παιδί παραμένει ασυμπτωματικό. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να αποφεύγετε τις προφορικές οδηγίες (είτε στο ιατρείο, είτε τηλεφωνικά), και να παίρνετε πάντα γραπτές οδηγίες απο τον γιατρό σας, τουλάχιστον για πράγματα που δεν έχετε ξανακάνει στο παιδί. Το να "γλιτώσετε" μια επίσκεψη δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού. Εν προκειμένω το κακό είναι μικρό, αλλά σαν αρχή, σάς προτείνω να ακολουθήσετε τη συμβουλή μου.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.