facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Κοντό χαλινό στη γλώσσα. Φταίει για τον μη επιτυχή θηλασμό;

Ερώτηση από Νικολέττα (29.10.2014)

"Καλησπέρα σας θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτησούλες. Η κόρη μου είναι 5 μηνών έχει 2 δοντάκια και έχει αρχίσει να με δαγκώνει. Κάνει μόνο 4 θηλασμούς. Από βάρος ήμαστε πολύ καλά..αλλά όταν γεννήθηκε και ήρθε η παιδίατρος στο σπίτι μάς είπε ότι έχει κοντό χαλινό στη γλώσσα δε μου είπε όμως να κάνουμε επέμβαση. Λέτε μπορεί να φταίει αυτό στον θηλασμό? Το λέω γιατί την μεγάλη μου κόρη την θήλασα 27 μήνες και δεν είχα κανένα πρόβλημα κ κάναμε μαραθώνιους θηλασμούς..σας ευχαριστώ εκ των προτέρων."

Απάντηση από παιδίατρο (29.10.2014)

"Αγαπητή μητέρα,

εφόσον το βάρος του παιδιού είναι καλό και προχωρά κανονικά στις καμπύλες του, τότε η συχνότητα των θηλασμών δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Δεν μού λέτε αν το παιδί παίρνει ήδη στερεά (στην οποία περίπτωση 4 θηλασμοί είναι μια χαρά) - αν δεν παίρνει ακόμα στερεά, τότε είναι λίγο “παράδοξο” να τρώει μόνο 4 φορές την ημέρα, αλλά και πάλι, εφόσον το παιδί ρυθμίζεται έτσι, δεν σάς ανεβάζει γουλιές, και παίρνει βάρος κανονικά τότε δεν θα έκανα κάτι.

Σάς προτείνω να μην συγκρίνετε τα παιδιά μεταξύ τους, καθώς κάθε παιδί είναι εντελώς διαφορετικό και οι συγκρίσεις οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα. Επίσης, καλώς η παιδίατρος δεν σάς είπε για επέμβαση καθώς δεν την κάνουμε εκτός αν το παιδί έχει προβλήματα πρόσληψης βάρους, ή αργότερα, προβλήματα άρθρωσης.

Τέλος, οι “μαραθώνιοι” θηλασμοί που αναφέρετε, δεν είναι απαραίτητα ένδειξη πως το παιδί θήλαζε αποτελεσματικά. Η μεγάλη διάρκεια θηλασμού (δηλαδή περισσότερο από 20-30 λεπτά) μπορεί να οφείλεται σε κακή τεχνική, αναποτελεσματικό θηλασμό, αλλά και άλλες σπανιότερες αιτίες. Η πιο συχνή αιτία όμως είναι απλώς… η επιθυμία του παιδιού και της μαμάς να είναι αγκαλιά, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό και όμορφο."

Ελπίζω να βοήθησα,

Π. Ρενιέρης


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.