facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > > Κλαίει αν δεν τον πάρουμε στο κρεβάτι μας
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του παιδιάτρου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του παιδιάτρου, Παναγιώτη Ρενιέρη. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Κλαίει αν δεν τον πάρουμε στο κρεβάτι μας

Ερώτηση από Δώρα (17.5.2017)

“Καλησπέρα Γιατρέ ! Έχω ένα αγοράκι 1,5 ετών που από 40 ημερών είχε μάθει να κοιμάται μόνο του (να τονίσω εδώ πως από την πρώτη στιγμή έχει μπει σε ένα πρόγραμμα ρουτίνας). Πριν 2 μήνες έκανε μια επέμβαση (κρυψορχίας) και κατά την παραμονή μας στο χώρο του νοσοκομείου κόλλησε μια ίωση με πυρετό και βρογχίτιδα... Εκείνα τα βράδια ήταν ανήσυχος, με αποτέλεσμα να κλαίει, να ανεβάζει πυρετό και να να βήχει .. Θεωρώ ότι το λάθος εδώ είναι δικό μου αφού εκείνες τις μέρες μιας και ήμουν κι εγώ εξαντλημένη και τρομαγμένη τον έπαιρνα στο κρεβάτι μου ώστε να τον παρακολουθώ και να ξεκουράζομαι κι εγώ όσο μπορώ ... Από τότε κάθε βράδυ ξυπνάει και κλαίει σε σημείο να μη μπορεί να ανασάνει για να τον πάρουμε στο δικό μας κρεβάτι... Θα ήθελα την γνώμη σας-συμβουλή σας !!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων !”

Απάντηση από παιδίατρο (18.5.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

η παραμονή στο νοσοκομείο, αλλά και ειδικότερα μια επέμβαση, αποτελούν σημαντικούς στρεσογόνους παράγοντες για το παιδί. Εσείς δεν κάνατε κανένα λάθος! Το παιδί σας είναι πολύ μικρό ακόμα, και είναι λογικό να αναστατώθηκε ο ύπνος του από όλη αυτή την ιστορία. Το να κοιμάστε μαζί στο ίδιο κρεβάτι θεωρείται από τις περισσότερες παιδιατρικές κοινότητες επικίνδυνο, και τείνω να συμφωνήσω, αν και σε αυτή την ηλικία πλέον ο κίνδυνος (ο φυσικός κίνδυνος) είναι απειροελάχιστος (εκτός αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως χρήση ουσιών στους γονείς).

Άρα υποθέτω πως η ανησυχία σας αφορά κυρίως το ψυχολογικό κομμάτι. Σε αυτές τις περιπτώσεις τείνω να είμαι μάλλον δεκτικός. Το παιδί έχει περάσει στρες, και θέλει να είναι κοντά σας. Προτείνω να τού το επιτρέψετε, αλλά να μην τού το κάνετε και πάρα πολύ ευχάριστο: μην παίζετε μαζί του στο κρεβάτι, μην δείχνετε ενθουσιασμένη που θα κοιμηθείτε μαζί. Ταυτόχρονα, κάντε το κρεβάτι του πιο ενδιαφέρον για το ίδιο το παιδί (π.χ. αγοράστε του ένα καινούριο μαξιλάρι), και συνεχίστε πάντα να τον βάζετε κατ αρχήν στο δικό του κρεβάτι.

Δώστε χρόνο στο παιδί και σε εσάς, και σιγά σιγά όλα θα πάνε καλά.

Αν περάσουν δυο ακόμα μήνες και δεν έχει διορθωθεί το πρόβλημα, τότε απευθυνθείτε στον παιδίατρό σας.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: www.renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: [email protected]
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.