facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Κατάποση αντικειμένου

Ερώτηση από Κατερίνα (17.10.2015)

“Καλησπέρα. Η μικρή μου 18 μηνών κατάπιε ένα αντικείμενο, συγκεκριμένα ένα στρασάκι από την πιπίλα της, εδώ και μια εβδομάδα. Δεν το έχω δει στα κακά της...να ανησυχώ?”

Απάντηση από παιδίατρο (18.10.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

Καθώς δεν έχω δει το στρασάκι που αναφέρετε δεν μπορώ εύκολα να σας απαντήσω. Ή μεγάλη πλειονότητα των μικρών αδρανών (δεν διαλύονται, δεν είναι χημικά κλπ) αντικειμένων, περνούν και αποβάλλονται. Το ότι δεν το βρήκατε δεν σημαίνει ότι δεν πέρασε. Παρόλ' αυτά, ο καταλληλότερος να σας απαντήσει είναι ο παιδίατρος σας, ο οποίος θα εξετάσει το παιδί και θα σας κατευθύνει ανάλογα.

Αν από την άλλη ανησυχείτε και το παιδί έχει συμπτώματα (πόνο στην κοιλιά, δεν τρώει, κλαίει πολύ, αίμα στα κακά κλπ) τότε πρέπει να πάτε σε ένα νοσοκομείο. Εκεί πιθανότατα θα γίνει μια ακτινογραφία εκτός αν το αντικείμενο αυτό είναι πλαστικό ή άλλο είδος που δεν φαίνεται στην ακτινογραφία.

Γενικώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να "κολλήσει" ξένο σώμα στον γαστρεντερικό σωλήνα. Ακόμα πιο σπάνιοι είναι οι τραυματισμοί (ακόμη κι αν είναι αιχμηρό το αντικείμενο). Οι χημικές βλάβες από μπαταρίες ή αλλά υλικά που διαβρώνονται είναι πολύ πιο επικίνδυνες και χρήζουν άμεσης διερεύνησης. Το ίδιο ισχύει και αν το παιδί έχει καταπιεί 2 ή περισσότερα τμήματα μαγνήτη.

Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να μην υπάρχει κανένα στολίδι, φυλαχτό κλπ στα ρούχα ή τα σεντόνια του παιδιού.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.