facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Καθυστέρηση στην ανάπτυξη

Ερώτηση από Mina (13.04.2020)

Καλησπέρα σας,

Το αγοράκι μου είναι 12 μηνών. Μας ανησυχεί η καθυστέρηση στην ανάπτυξη του. Να σας πω συνοπτικά το ιστορικό μας. 5 μηνών έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, όλα πήγαν καλά. Κατέληξε μετά το χειρουργείο να υποβληθεί σε δεύτερο χειρουργείο για διάπλαση αναπνευστικής οδούς λόγω, τραυματισμού από το σωλήνα τεχνητού οξυγόνου. Έμεινε ναρκωμένος 2 μήνες στην εντατική. 8 μηνών βγήκε από το νοσοκομείο και μέχρι σήμερα δεν μπουσούλησε, ούτε μιλάει μόνο κάτι κραυγές, και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για αντικείμενα. Μόνο κάθεται μόνιμα με τα χέρια στο στόμα. Το μόνο του ενδιαφέρον είναι όταν τον παίζουμε, εκεί ανταποκρίνεται και γελάει. Το ερώτημα μου είναι αν υπάρχει καθυστέρηση λόγω του νοσοκομείου ή πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικούς.

Σας ευχαριστώ

Απάντηση από παιδίατρο (14.04.2020)

 

Αγαπητή μητέρα,

παρότι αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας το ιστορικό του παιδιού σας είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Θα χρειαζόμουν τουλάχιστον 1-1.5 ώρα με το παιδί και εσάς πριν μπορέσω να κάνω οποιαδήποτε υπόθεση. Παρακαλώ απευθυνθείτε στον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.