facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Κάνει πυρετούς ανά 20 μέρες

Ερώτηση από Ευτυχία (22.6.2015)

Η κόρη μου είναι 25 μηνών και κάνει πυρετούς ανά 20 μέρες..η παιδίατρος που την παρακολουθεί μας είπε για τον σύνδρομο ΦΑΠΑ και ότι κάλο θα ήταν να πάρει κορτιζόνη, άλλος παιδίατρος που επισκεφτήκαμε γούρλωσε τα μάτια του για να μην δώσουμε στο παιδί κορτιζόνη...Ποια είναι η γνώμη σας..ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Απάντηση από παιδίατρο (22.6.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

Το σύμπτωμα που περιγράφετε είναι εξαιρετικά ανησυχητικό, και δεν μπορώ να συμφωνήσω με κανέναν από τους δύο συναδέλφους μου, εκτός αν έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος. Δεν μου δίνετε αρκετές πληροφορίες σχετικά με το αν έχουν αποκλειστεί άλλες συχνότερες αιτίες (κυκλική ουδετεροπενία, μεσογειακός πυρετός, σ. Behcet, και πολλά αλλά νοσήματα). Αν πρόκειται όντως για αυτή την νόσο (υποθέτω εννοείτε ΦΑΠΑ) τότε η εφάπαξ χορήγηση στεροειδών επί πυρετού μπορεί να είναι αποτελεσματική, αν και η αδενοειδεκτομη/αμυγδαλεκτομη είναι για πολλούς αποτελεσματικότερη. Εφόσον πράγματι το παιδί σας έχει τη νόσο, η πρόγνωση είναι εξαιρετική (η νόσος υποχωρεί αυτόματα εντός 4-5 ετών) και παρότι δύσκολα κάποιος θα σας καθησυχάσει, όλα θα πάνε καλά. Πρέπει όμως πρώτα να αποκλειστούν αλλά νοσήματα όπως προανέφερα. Χρειάζεστε κάποιον που να γνωρίζει καλά τις σχετικές παθήσεις για να σας βοηθήσει.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.