facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ιός κοξάκι

Ερώτηση από Μαρία (26.01.2020)

“Καλησπερα,
εχω ένα μωρο 15 μηνών και κόλλησε τον ιο. Είχε 2 μέρες μόνο πυρετό και μετά έβγαλε εξανθήματα στο στοματάκι. Τώρα έχει περάσει μια εβδομάδα με πυρετό που φτάνει το 38 στο 8ωρο, αλλά όταν κλαίει ή όταν του βάζω το διάλυμα (πενικιλίνης, γλυκερίνης, αναισθησίνης) που μας είπε η παιδίατρος βγάζει αίμα, είναι φυσιολογικό; ”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Αγαπητή μητέρα,

οι εξελκώσεις στο στόμα (απο τις οποίες λογικά έρχεται το αίμα) είναι μέρος της νόσου και περνούν μόνες τους, συνήθως χωρίς επιπλοκές. Ο πυρετός που επιμένει με προβληματίζει λίγο, αν και είναι νωρίς για ανησυχία - παρόλ' αυτά φροντίστε να μετράτε σωστά την θερμοκρασία (πρωκτικές μετρήσεις με ψηφιακό θερμόμετρο) καθώς ενδέχεται η θερμοκρασία είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη.

Καθώς υπάρχουν και άλλες οντότητες που μοιάζουν με Coxsackie χωρίς να είναι θα πρέπει να είστε προσεκτική και να γίνει επανεξέταση στο παιδί.

νωρίζετε επίσης πως το διάλυμα που βάζετε στο στόμα του παιδιού είναι ανακουφιστικό και όχι θεραπευτικό, μάλιστα διαφέρει απο χώρα σε χώρα! Για παράδειγμα το αντιβιοτικό συνήθως δεν χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες (βλ. miracle mouth wash) εκτός απο ασθενείς με κακοήθειες. Συνεπώς μην περιμένετε κάποιο θαύμα απο την χρήση του.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.