facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Θηλασμός σε μωρό 9 μηνών

Ερώτηση από Σοφία (21.03.2021)

Καλησπέρα, Εχω ένα μωράκι 9 μηνών που το θήλαζα αποκλειστικά (δεν είχα δώσει μπιμπερό δηλαδή). Περίπου πριν μια εβδομάδα άρχισε να με δαγκώνει με αποτέλεσμα να ματώσουν οι θηλές μου. Δεν ήταν κάτι παροδικό ή για ένα δυο γεύματα αλλά κάτι που συνεχιζόταν. Με συμβούλεψαν να του εξηγήσω ότι πονάω και να το απομακρύνω. Έκανα υπομονή αρκετές μέρες αλλα δε διορθώθηκε η κατάσταση. Πλέον κάνω άντληση με το θήλαστρο και του δίνω. Θα ήθελα να συνεχίσει το θηλασμό αλλα όταν δοκίμασα πάλι με δάγκωσε. Δοκίμασα και ψευδοθήλες τις οποίες όμως δε δέχεται με τιποτα. Μπορώ να κάνω κάτι;

Απάντηση από παιδίατρο (23.03.2021)

Αγαπητή μητέρα,

οι συμβουλές που σάς έχουν δώσει ως εδώ είναι απολύτως σωστές. Πιθανότατα πρόκειται για περίοδο οδοντοφυΐας. Προσωπικά προτείνω αποκλειστικά και μόνο την άμεση διακοπή και απομάκρυνση του παιδιού εκείνη την ώρα από το στήθος και την "απώλεια" του γεύματος (μην ανησυχείτε καθόλου, θα αναπληρώσει). Δεν γελάμε ποτέ, δεν μιλάμε "γλυκά", αλλά σταθερά λέμε "αυτό με πονάει και δεν επιτρέπεται", και δείξτε ελεύθερα πως πονάτε. Κανένας στον χώρο δεν πρέπει να γελάει ή να σάς φέρνει αντιρρήσεις (το έχω δει και αυτό, να λένε άλλοι "σιγά που σε πόνεσε τόσο"...), και το γεύμα διακόπτεται, και χάνεται. Αναμένεται να σταματήσει μέσα σε λίγες ημέρες. Αν δεν συμβεί αυτό, ξαναμιλήστε με τον παιδίατρό σας.

Πάντα δίπλα σας,

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.