facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Θηλασμός σε μωρό 9 μηνών

Ερώτηση από Σοφία (21.03.2021)

Καλησπέρα, Εχω ένα μωράκι 9 μηνών που το θήλαζα αποκλειστικά (δεν είχα δώσει μπιμπερό δηλαδή). Περίπου πριν μια εβδομάδα άρχισε να με δαγκώνει με αποτέλεσμα να ματώσουν οι θηλές μου. Δεν ήταν κάτι παροδικό ή για ένα δυο γεύματα αλλά κάτι που συνεχιζόταν. Με συμβούλεψαν να του εξηγήσω ότι πονάω και να το απομακρύνω. Έκανα υπομονή αρκετές μέρες αλλα δε διορθώθηκε η κατάσταση. Πλέον κάνω άντληση με το θήλαστρο και του δίνω. Θα ήθελα να συνεχίσει το θηλασμό αλλα όταν δοκίμασα πάλι με δάγκωσε. Δοκίμασα και ψευδοθήλες τις οποίες όμως δε δέχεται με τιποτα. Μπορώ να κάνω κάτι;

Απάντηση από παιδίατρο (23.03.2021)

Αγαπητή μητέρα,

οι συμβουλές που σάς έχουν δώσει ως εδώ είναι απολύτως σωστές. Πιθανότατα πρόκειται για περίοδο οδοντοφυΐας. Προσωπικά προτείνω αποκλειστικά και μόνο την άμεση διακοπή και απομάκρυνση του παιδιού εκείνη την ώρα από το στήθος και την "απώλεια" του γεύματος (μην ανησυχείτε καθόλου, θα αναπληρώσει). Δεν γελάμε ποτέ, δεν μιλάμε "γλυκά", αλλά σταθερά λέμε "αυτό με πονάει και δεν επιτρέπεται", και δείξτε ελεύθερα πως πονάτε. Κανένας στον χώρο δεν πρέπει να γελάει ή να σάς φέρνει αντιρρήσεις (το έχω δει και αυτό, να λένε άλλοι "σιγά που σε πόνεσε τόσο"...), και το γεύμα διακόπτεται, και χάνεται. Αναμένεται να σταματήσει μέσα σε λίγες ημέρες. Αν δεν συμβεί αυτό, ξαναμιλήστε με τον παιδίατρό σας.

Πάντα δίπλα σας,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.