facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Θηλασμός Νεογνού

Ερώτηση από Ρένια (4.10.2020)

Γειά σας! Θηλάζω το παιδάκι μου εδω και 4.5 μηνες. Έχω στεναχωρηθεί πολύ, επειδή τωρα που ξεκινήσαμε στερεα τροφή δεν έχω γάλα. Όταν βγάζω με το θηλαστρο βγαίνει λιγο δηλαδή απο 125 ml και βγαίνει πολύ λίγο ίσα ίσα για το ριζάλευρο... Τι μπορω να κανω ; Ευχαριστώ πολύ

Απάντηση από παιδίατρο (4.10.2020)

Αγαπητή μητέρα,

με βάση τις τελευταίες οδηγίες, η εισαγωγή των στερεών γίνεται στους 6 μήνες. Παλαιότερα η οδηγία ήταν μεταξύ 4 και 6 μηνών, πλέον όμως είναι στους 6.

Το να "μην έχετε γάλα" ξαφνικά είναι λίγο περίεργο. Πολύ σημαντικό να ξέρετε πως το θήλαστρο και ο θηλασμός δεν κάνουν την ίδια δουλειά - το θήλαστρο είναι συνήθως αρκετά λιγότερο αποτελεσματικό. Αν θεωρείτε οτι για κάποιο λόγο έχει μειωθεί η παραγωγή σας (και το στρες είναι ένας πολύ καλός λόγος!), να:

  • προσέξετε πολύ την διατροφή σας, συμπεριλαμβανομένων των υγρών και των συνολικών θερμίδων, ώστε να παίρνετε αρκετά και από τα δύο (οι θηλάζουσες μητέρες πρέπει να παίρνουν πολύ περισσότερες θερμίδες από το σύνηθες)
  • να φροντίσετε τον ύπνο σας, αλλά και το σώμα σας με ήπια/μέτρια άσκηση καθημερινά (ακόμα και 20 λεπτά)
  • να μειώσετε το στρες (ξέρω οτι είναι μια κουβέντα, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι, από τη γιόγκα και τον διαλογισμό, ως την θεραπεία)
  • να χρησιμοποιείτε το θήλαστρο συχνότερα: το στήθος ανταποκρίνεται πάντα στις απαιτήσεις (στην "ζήτηση")

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.