facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Θηλασμός Νεογνού

Ερώτηση από Ρένια (4.10.2020)

Γειά σας! Θηλάζω το παιδάκι μου εδω και 4.5 μηνες. Έχω στεναχωρηθεί πολύ, επειδή τωρα που ξεκινήσαμε στερεα τροφή δεν έχω γάλα. Όταν βγάζω με το θηλαστρο βγαίνει λιγο δηλαδή απο 125 ml και βγαίνει πολύ λίγο ίσα ίσα για το ριζάλευρο... Τι μπορω να κανω ; Ευχαριστώ πολύ

Απάντηση από παιδίατρο (4.10.2020)

Αγαπητή μητέρα,

με βάση τις τελευταίες οδηγίες, η εισαγωγή των στερεών γίνεται στους 6 μήνες. Παλαιότερα η οδηγία ήταν μεταξύ 4 και 6 μηνών, πλέον όμως είναι στους 6.

Το να "μην έχετε γάλα" ξαφνικά είναι λίγο περίεργο. Πολύ σημαντικό να ξέρετε πως το θήλαστρο και ο θηλασμός δεν κάνουν την ίδια δουλειά - το θήλαστρο είναι συνήθως αρκετά λιγότερο αποτελεσματικό. Αν θεωρείτε οτι για κάποιο λόγο έχει μειωθεί η παραγωγή σας (και το στρες είναι ένας πολύ καλός λόγος!), να:

  • προσέξετε πολύ την διατροφή σας, συμπεριλαμβανομένων των υγρών και των συνολικών θερμίδων, ώστε να παίρνετε αρκετά και από τα δύο (οι θηλάζουσες μητέρες πρέπει να παίρνουν πολύ περισσότερες θερμίδες από το σύνηθες)
  • να φροντίσετε τον ύπνο σας, αλλά και το σώμα σας με ήπια/μέτρια άσκηση καθημερινά (ακόμα και 20 λεπτά)
  • να μειώσετε το στρες (ξέρω οτι είναι μια κουβέντα, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι, από τη γιόγκα και τον διαλογισμό, ως την θεραπεία)
  • να χρησιμοποιείτε το θήλαστρο συχνότερα: το στήθος ανταποκρίνεται πάντα στις απαιτήσεις (στην "ζήτηση")

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.