facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Θηλασμός μωρού

Ερώτηση από Ελευθερια (14.11.2019)

“Καλησπέρα σας,
Έχω ένα κοριτσάκι 2 μηνών και 22 ημερών. Στην τελευταία μέτρηση της πριν 20 ημέρες ήταν 4500 και 60 εκ. Από τότε όμως μου κάνει πολύ μικρά γεύματα, την θηλάζω και τρώει από 7 λεπτά έως 13 λεπτά σε κάθε γεύμα. Απευθύνθηκα στην παιδίατρο και τη ζυγίσαμε και ήταν μόνο 4700 δηλαδή σε 20 μέρες πήρε μόνο 200 γρ. Με έχει κυριεύσει πανικός που δεν μπορώ να ελέγξω πόσο τρώει. Σκέφτομαι σοβαρά να σταματήσω τον θηλασμό, αν όχι τελείως να αντικαταστήσω γεύματα με ξένο γάλα, ώστε να μπορώ να ελέγχω τι τρώει το μωράκι μου. Πάνες βρέχει κανονικά 7 με 8 την ημέρα και το βράδυ μου κοιμάται πολύ καλά 10 - 5. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Αγαπητή μητέρα,
η μη πρόσληψη επαρκούς βάρους πρέπει πάντα να οδηγεί σε διερεύνηση απο τον παιδίατρο, ειδικά σε τόσο μικρές ηλικίες. Το πρώτο βήμα είναι ο επανέλεγχος σε 1-2 εβδομάδες, στην ίδια ζυγαριά, στο ιατρείο. Σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται διακοπή θηλασμού.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.