facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Θηλασμός και διατροφή μωρού

Ερώτηση από Εριέτα (31.8.2019)

“Γιατρέ καλησπέρα,
έχω ένα κοριτσάκι 8 μηνών και θέλω να της ξεκινήσω το ξένο διότι σε 1 μήνα ξεκινάω δουλειά. Επίσης η μικρή μου δεν τρώει καθόλου φαγητό, δηλαδή θα φάει λίγα φρούτα, το γιαούρτι της και από το φαγητό το πολύ 7 κουταλιές με το ζόρι αλεσμένο. Δεν θέλει κομμάτια να τα τρώει, είναι 8 κιλά και 70 εκατοστά. Ο προβληματισμός μου είναι μήπως κάνω κατι λάθος. Μήπως πρέπει να την αφήσω να πεινάσει, μήπως φταίει το ότι την θηλάζω και δεν τρώει; Χρειάζομαι την βοήθεια σας.”

Απάντηση από παιδίατρο (02.9.2019)

Αγαπητή μητέρα,
οι τεμαχισμένες τροφές, επίσημα και επί του παρόντος, ξεκινούν μετά τον 12ο μήνα. Παρόλ' αυτά όλο και περισσότεροι γονείς επιλέγουν να δίνουν κάποιες μαλακές τροφές σε μικρά κομμάτια απο αρκετά νωρίτερα. Η ασφάλεια της μεθόδου δεν είναι εξασφαλισμένη, απο την άλλη στον βαθμό που γνωρίζω δεν έχω αναφερθεί κάποια σημαντική επίπτωση σε προηγουμένως υγιές παιδί. Συνεπώς, θα αφήσω εσάς και τον παιδιάτρό σας να αποφασίσετε για το πώς θα δίνετε την τροφή, με την έννοια οτι το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και δεν μπορώ απο εδώ να σάς δώσω το οκ, ή το όχι.

Απο εκεί και πέρα, η ιδέα του "ταΐζω με το ζόρι" ή "μετράω μπουκές" είναι εντελώς λανθασμένη και πρέπει να την αποφύγετε όσο μπορείτε. Η ιδέα της σίτισης ενός υγιούς παιδιού είναι πάντα να τρώει σταθερές ώρες, σε σταθερό μέρος, χωρίς παιχνίδια, κόλπα κλπ. Δεν πιέζουμε, δεν ξεγελάμε, αφήνουμε το παιδί να φάει όσο θέλει, και αν δεν θέλει, δεν πειράζει, πάμε στο επόμενο γεύμα.

Επίσης λανθασμένη είναι η ιδέα "το αφήνω να πεινάσει" διότι υποννοεί περισσότερη εμπλοκή απο εσάς απο όση απαιτείται. Το παιδί αποφασίζει πόσο θέλει να φάει ή ΑΝ θέλει να φάει. Εσείς αποφασίζετε το ΤΙ θα φάει, ΠΟΥ θα το φάει και ΠΟΤΕ θα φάει.

Καθώς το παιδί σας είναι ακόμα πολύ μικρό και δεν γνωρίζω τις υπόλοιπες συνήθειες της οικογένειας δεν μπορώ να σάς βοηθήσω περισσότερο απο εδώ. ο παιδίατρός σας όμως σίγουρα μπορεί να σάς πει περισσότερα, και θεωρώ πως το έχει ήδη κάνει ως όφειλε.

Σάς παραπέμπω και εδώ οπου γράφω κάποια πράγματα περισσότερα:

Με εκτίμηση,


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.