facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Θέματα ψυχοσωματικης ανάπτυξης

Ερώτηση από annak (15.10.2017)

“Καλησπέρα σας,
Το μωρό μου είναι ακριβώς 4 μηνών και με προβληματίζει το ότι χαμογελάει σπάνια όπως επίσης και το ότι δεν παρατηρεί τα χερια της. Της κάνουμε διάφορα παιχνίδια αλλά σπάνια να χαμογελάσει. Μόνο μας παρακολουθεί..Επίσης την ώρα του θηλασμού συχνά αληθωρίζει.Ωστόσο από τον προηγούμενο μήνα είχε αρχίσει φωνούλες όπως αγκού ή ακόμα και να απαντά κατά κάποιον τρόπο με ήχους κάποιες φορές όταν της μιλούσα. Όχι συχνά αλλά το έκανε κ εξακολουθεί να το κάνει αραιά και που.
Μέχρι πριν 2 εβδομάδες έπαιρνε πιπίλα όπου χρησιμοποιούσε πολλές φορές και τα χέρια της σαν να την κρατούσε, ή τα έβαζε στο στόμα της προσπαθώντας να πιπιλίσει, αλλά μόλις σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε στο θηλασμό ψευδοθηλές δε δέχεται πλέον και την πιπίλα και σταμάτησε να χρησιμοποιεί και τα χέρια.. ποια είναι η άποψή σας; πιστεύετε θα έπρεπε να το ψάξουμε;
Ευχαριστώ πολύ”

Απάντηση από παιδίατρο (15.10.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

είναι αδύνατον να απαντήσω στις ερωτήσεις σας χωρίς να εξετάσω το παιδί σας. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αξιόπιστοι γενικοί κανόνες που να ισχύουν για όλα τα παιδιά ώστε να μπορώ να σάς πω από εδώ.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.