facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Συμβουλές για τη σωστή στάση του σώματος της νέας μητέρας

Συμβουλές για τη σωστή στάση του σώματος της νέας μητέρας

Το σήκωμα και η μεταφορά του παιδιού, το σκύψιμο για το μάζεμα των  παιχνιδιών από το πάτωμα και το σπρώξιμο του καροτσιού είναι συνήθης καθημερινές δραστηριότητες για τις μητέρες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται ούτως ώστε η μητέρα να παραμείνει υγιείς και να μην τραυματιστεί για να μπορεί να περνάει ευχάριστα το χρόνο της με το μωρό της.

Το βρεφικό μασάζ - Τέχνη αγγίγματος και επικοινωνίας με το μωρό σας!

Το βρεφικό μασάζ - Τέχνη αγγίγματος και επικοινωνίας με το μωρό σας!

Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ γονέα και μωρού τις πρώτες μέρες, εβδομάδες και μήνες της κοινής ζωής τους είναι ουσιαστικός και αναλλοίωτος. Στην εποχή μας, με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και την αβίαστη αντικατάσταση της ανθρώπινης επαφής με τεχνικές διευκολύνσεις, επανέρχεται μια αρχαία πρακτική, το βρεφικό μασάζ, για να στηρίξει αυτή τη μοναδική και ιδιαίτερη σχέση.

Η φροντίδα του νεογνού τις πρώτες ημέρες

Η φροντίδα του νεογνού τις πρώτες ημέρες

Πώς νιώθει άραγε μία νέα μητέρα, όταν βρεθεί μετά την ασφάλεια του Μαιευτηρίου, μόνη με το μωρό της στο σπίτι; Ασφαλώς όχι πολύ άνετα. Δεκάδες μικρά και μεγάλα ερωτήματα πρέπει να την απασχολούν. «Θα καταφέρω άραγε να ανταποκριθώ στις ανάγκες του μωρού μου;» θα αναρωτιέται.

Κάθε φoρά πoυ τo μωρό τρώει, καταπίνει αέρα. Αυτός o αέρας μπoρεί να τo κάνει να πιστέψει πως είναι χoρτάτo, να τoυ φέρει αέρια ή να τo κάνει να βγάλει τo γάλα που έφαγε. Για να απoφύγετε αυτά τα συμπτώματα, βάζετε τo μωρό να ρευτεί.

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.