facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Η κόρη μου λέει ψέματα

Ερώτηση από Γιώτα (3.2.2017)

“Γεια σας η κόρη μου είναι 8 ετών και ανακάλυψα ότι λέει ψέματα, και ιδιαιτέρα για τον πατέρα της, με τον οποίο έχω χωρίσει. Έχουμε και ένα αγοράκι 4 ετών, κάποιες φορές που πηγαίνουν στον μπαμπά του αυτή γυρίζει θυμωμένη, λέγοντας ότι την μάλωσε ο μπαμπάς γιατί τσακώθηκε με τον αδελφό της ή ότι έκαναν φασαρίες με αποτέλεσμα να τα βάλει τιμωρία. Θέλω να μάθω εάν είναι φυσιολογικό να λένε ψέματα τα παιδία και να υπερβάλουν ή γιατί έχει κάτι με τον μπαμπά της οπότε θέλει να τον κατηγορεί και να γυρίσει να βρει παρηγοριά σε εμένα;”

Απάντηση από παιδίατρο (3.2.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

όλα τα παιδάκια λένε ψέματα. Τους ιδιαίτερους λόγους για τους οποίους το δικό σας παιδί χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο για να σάς τραβήξει την προσοχή, δεν μπορώ να τούς ξέρω, και εφόσον το πρόβλημα είναι σταθερό και έντονο, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν παιδοψυχολόγο προκειμένου α) να σάς επιβεβαιώσει οτι όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα, και β) να προσπαθήσει να εντοπίσει την πηγή του άγχους και να σάς βοηθήσει να το ξεπεράσετε.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.