facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Εύκολος εμετός. Τι μπορώ να κάνω να το σταματήσει;

Ερώτηση από Σοφία (28.4.2015)

“Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τη στήλη σας αυτή. Το μωρό μου κάνει εύκολα εμετό, αν δει κάτι που δεν της αρέσει σαν να αηδιάζει και το κάνει, επίσης αν πνιγεί με τα σαλάκια. Τι μπορώ να κάνω να το σταματήσει; Ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση από παιδίατρο (29.4.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Δυστυχώς δεν μου αναφέρετε την ηλικία του παιδιού σας στην ερώτηση πράγμα που κάνει δύσκολη την απάντηση. Γενικώς, παιδιά κάτω των 3-4 ετών με αυτή την συμπεριφορά καλό είναι να εξεταστούν διεξοδικά πριν πούμε πως πρόκειται για συμπεριφορά και όχι για άλλο πρόβλημα. Μεγαλύτερα παιδιά είναι ευκολότερο να τα καταλάβουμε. Αν πρόκειται για συμπεριφορά και όχι για πρόβλημα υγείας, η αντιμετώπιση όπως στις περισσότερες περιπτώσεις είναι:

1. Αγνοείστε εντελώς τη συμπεριφορά. Εσείς θα βγάζετε κανονικά το φαγητό που νομίζετε. Αν προκαλεί στον εαυτό της εμετό πριν καν το αγγίξει, της παίρνετε το πιάτο και χωρίς καμία φωνή, της ζητάτε να σας βοηθήσει να μαζέψετε.

2. Δεν της φτιάχνετε άλλο φαγητό. Αν δεν θέλει να φάει, ας μην φάει.

Προσέξτε πως εστιάζω σε θέματα συμπεριφοράς και όχι σε πιθανή Παθολογία (όπως πχ μια τροφική αλλεργία που απαιτεί εξετάσεις και μεγάλη προσοχή από μέρους σας). Παρακαλώ πολύ μην πάρετε τα παραπάνω ως διάγνωση, καθώς αν πρόκειται για τροφική αλλεργία το να της δώσετε το εν λόγω φαγητό είναι επικίνδυνο. Εν ολίγοις, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τον παιδίατρό σας.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.