facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Επιχείλιος έρπητας και μεταφορά του ιού στο μωρό

Ερώτηση από Θάλεια (4.9.2016)

“Καλημέρα! Έχω ένα κοριτσάκι 31 ημερών. Πριν λίγες μέρες η μητέρα μου που μένει μαζί μας εμφάνισε επιχείλιο έρπητα . Δεν έβαζε αλοιφή γιατί δεν ξέραμε την επικινδυνότητα της κατάστασης. Δεν έχει φιλήσει το μωρό αλλά συμμετείχε στην περιποίηση του. Σε περίπτωση που έχει μεταφέρει τον ιο στο μωρό, σε πόσες μέρες θα εμφανιστούν τα συμπτώματα και τι είδους συμπτώματα θα εμφανιστούν; Προς το παρόν έχουν περάσει 5 μέρες και δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο στο μωρό. Σας ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από παιδίατρο (5.9.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

το αν έχει μεταδοθεί ή όχι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, και θα κριθεί μόνο εκ του αποτελέσματος. Ο ιός αυτός είναι παράξενος - μπορεί να μην κάνει τίποτα για χρόνια και να εμφανιστεί αργότερα, ή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα άμεσα μέσα σε λίγες ημέρες. Δυστυχώς ούτε αυτό μπορούμε να το προβλέψουμε. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το τι μπορεί να προκαλέσει διότι θα αγχωθείτε χωρίς λόγο, καθώς το πιθανότερο είναι να μην συμβεί απολύτως τίποτα. 

Σίγουρα εφ εξής η μητέρα σας πρέπει να απέχει από την φροντίδα του μωρού μέχρι να εξαφανιστεί ο έρπης. Εφόσον διαπιστώσετε κάποιο εξάνθημα στο παιδί, ή κάνει πυρετό, ή εμφανίσει οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα, θα πρέπει άμεσα να ενημερώσετε τον παιδίατρό σας, εξηγώντας του την έκθεση που είχε το παιδί σε έρπη.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.