facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Επιχείλιος έρπης σε νεογνό

Ερώτηση από Afroditi (05.07.2020)

Καλησπέρα,

Έχω ένα μωράκι 42 ημερών. Εχθές ήμουν στην πεθερά μου η οποία είχε έρπη στο στόμα και δεν το πρόσεξα εγώ αλλά το πρόσεξε ο άντρας μου. Την πήρε αγκαλιά αρκετά κοντά στο πρόσωπο της αλλά από την πλευρά που δεν είχε τον έρπη και σε απόσταση από το στόμα. Την κράτησε κάνα δυο λεπτά και μετά πήγε να φιλήσει το μωρό στο μάγουλο και ο άντρας μου την σταμάτησε οριακά πριν ακουμπήσει. Ο άντρας μου επιμένει ότι δεν το ακούμπησε το μωρό, ωστόσο έχω χάσει το μυαλό μου. Εγώ έχω έρπη των γεννητικών(από πριν την εγκυμοσύνη) αλλά γέννησα φυσιολογικα καθώς έλαβα αγωγή ακυκλοβίρης. Κάναμε αμέσως εξετάσεις στο μωρό και όλα ήταν καλά. Θηλάζω αποκλειστικά. Η ερώτηση μου είναι αν έχω περάσει αντισώματα στο μωρό. Πειράζει που είναι το άλλο στέλεχος; Ή αρκεί που είναι ο ίδιος ιός;

Απάντηση από παιδίατρο (05.07.2020)

Αγαπητή μητέρα,

παρότι καταλαβαίνω την αγωνία σας, δεν υπάρχουν πολλά να κάνετε σε σχέση με το περιστατικό που αναφέρετε, εκτός από το να αναφέρετε στον παιδίατρο σας άμεσα, οποιοδήποτε σύμπτωμα - κάτι που θα κάνετε βέβαια έτσι κι αλλιώς.

Τα αντισώματα του ενός έρπη δεν καλύπτουν το άλλο στέλεχος, στον βαθμό που γνωρίζω.

Οι εξετάσεις που έκανε το μωρό σας όταν γεννήθηκε, δεν εξασφαλίζει την μη-μετάδοση. Μόνο το πέρασμα του χρόνου. Ο ιός αυτός ξέρει πολύ καλά να κρύβεται.

Ο έρπης μεταδίδεται ακόμα και όταν δεν είναι ενεργός και ορατός - αυτό πρέπει να το έχετε κατά νου και να λαμβάνετε τα μέτρα σας. Παρόλ' αυτά, είναι εξαιρετικά κοινό πρόβλημα, και με το να αποκλείσετε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν ξέρω πόσα κερδίζετε. Σίγουρα η προστασία έχει περισσότερο νόημα τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού.

Πάντα δίπλα σας,

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.