facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Επιχείλιος έρπης

Ερώτηση από meli(17.6.2019)

“Γειά σας, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τον επιχείλιο έρπη. Είμαι λεχώνα και το μωρό μου ειναι 17 ημερών. Δυστυχώς λόγω ότι βγάζω πολύ συχνά έρπη στα χείλη έτσι και τώρα λόγω άγχους και στεναχώριας έβγαλα έρπη. Το πρόλαβα στην αρχή και έβαζα συνέχεια οινόπνευμα και μια αλοιφή που μου πρότεινε δερματολόγος. Θηλάζω το μωρό μου και το φροντίζω μόνη μου γιατί δυστυχώς δουλεύουν όλοι οι δικοί μου και είμαι πολλές ώρες μόνη μου μαζί του. Αυτές τις μέρες φοράω μάσκα για να το προστατέψω, ανησυχώ επειδή φιλούσα το μωρό μου αν τυχόν το κόλλησα. Πως μπορώ να το καταλάβω αν έγινε κάτι; Αμέσως μόλις το κατάλαβα για τον έρπη πήρα τα παραπάνω μέτρα. Τι πρέπει να προσέξω για να μην κολλήσω το μωρό μου τώρα ή στο μέλλον; Έχει επιπτώσεις στην υγεία του; Ευχαριστώ”

Απάντηση από παιδίατρο (21.6.2019)

“Αγαπητή μητέρα,

τα μέτρα που πέρνετε είναι ό,τι περισσότερο μπορείτε να κάνετε - δηλαδή δεν φιλάτε το παιδί, βάζετε το κατάλληλο φάρμακο τοπικά και... η μάσκα δεν ξέρω αν απαιτείται ή σε τι βαθμό προστατεύει, πάντως κακό δεν νομίζω να κάνει.

Απο την άλλη οφείλετε να γνωρίζετε οτι ο έρπης μεταδίδεται (πολύ λιγότερο βέβαια) ακόμα και όταν δεν είναι ορατός, συνεπώς ο κίνδυνος υπάρχει πάντα. Ασφαλώς η μετάδοση συμβαίνει κυρίως απο ενεργές βλάβες.

Ο έρπης στα νεογνά μπορεί να είναι επικίνδυνος και πολύ καλά κάνετε και προστατεύετε το μωρό σας. Απο εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο. Αν δείτε κάποια βλάβη ή αν το παιδί σας έχει πυρετό ή οτιδήποτε σάς ανησυχήσει θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στον παιδίατρό σας, υπενθυμίζοντας πάντα στον γιατρό που εξετάζει το παιδί οτι πάσχετε απο έρπη.

Παρόλ' αυτά, ο επιχείλιος έρπης είναι μια εξαιρετικά συχνή νόσος, αντίθετα με την ερπητική νόσο στα νεογνά που είναι μάλλον σπάνια. Θα έλεγα να μην φοβάστε, να παίρνετε τα μέτρα σας, και αν δείτε κάτι να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.