facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Επαναλαμβανόμενη κίνηση

Ερώτηση από Χαρά (18.06.2020)

Γειά σας,

Το μωρό μου τώρα είναι 8 μηνών και εδώ περίπου και ένα μήνα κουνιέται μπρός-πίσω. Το κάνει πάντα όταν ακούει μουσική αλλά και προς το τέλος του φαγητού στο καρεκλάκι όταν κάθεται στα πόδια μου η στη βόλτα που κάθεται και ακουμπάει πάνω μου. Κατά τα άλλα όλα είναι φυσιολογικά, ανταποδίδει χαμόγελο, μιμείται ήχους, επαφή με τα μάτια κλπ. Η παιδίατρος μας είπε είναι κινήσεις ανίας και να ασχολούμαι περισσότερο μαζί του αλλά πιστέψτε όλη μέρα ασχολούμαι μαζί του με κάποιες εξαιρέσεις να μαγειρέψω ή να καθαρίσω όπου κάθεται στο πάρκο αλλά και πάλι τού μιλάω. Να σημειώσω ότι η βόλτα δεν είναι καθημερινή. Τι συμβαίνει κατά τη γνώμη σας ανησυχώ πολύ. Συγνωμη για το μεγάλο κείμενο, ευχαριστώ!

Απάντηση από παιδίατρο (18.06.2020)

 

Αγαπητή μητέρα,

εφόσον το παιδί σας απο την νευρολογική εξέταση είναι φυσιολογικό, και απο τον αδρό αναπτυξιακό έλεγχο που οφείλει να κάνει κάθε παιδίατρος είναι εντός ορίων, δεν έχετε κανέναν λόγο να ανησυχείτε. Τα μικρά σε αυτές τις ηλικίας αναπτύσσουν συχνά παρόμοιες συμπεριφορές, οι οποίες σταδιακά εξαφανίζονται. Η πιο συχνή αιτία μιας τέτοιας συμπεριφοράς είναι το άγχος, και όχι ασφαλώς η ανία, η οποία είναι μάλλον άγνωστο συναίσθημα σε αυτή την ηλικία. Συχνά το κάνουν σαν παιχνίδι. Σάς προτείνω, εφόσον όλα τα παραπάνω είναι καλά, να αγνοήσετε εντελώς την συμπεριφορά, ώστε να μην την ενισχύετε με την αγωνία σας.

Πάντα δίπλα σας,

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.