facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Εξανθήματα στο λαιμό του μωρού που εξαπλώνονται. Τι είναι αυτό;

Ερώτηση από Μαρία (16.2.2015)

"Καλημέρα σας. Έχω ένα αγοράκι 4,5 μηνών και 3 μέρες τώρα έχει βγάλει κάτι σπυράκια κάτω από το λαιμό και είναι και κόκκινος. Είναι άγριος όταν τον ακουμπώ. Από χθες το βράδυ κατέβηκαν προς τα κάτω στην κοιλία. Τι είναι αυτό; Έβαζα κρέμα στο λαιμό και κάπως ηρέμησε αλλά ακόμα είναι κόκκινο. Η κοιλιά μας τώρα είναι κόκκινη με πολλά σπιθουράκια. Τι μπορώ να κάνω; Έχει μόνο εκεί και πουθενά αλλού. Ευχαριστώ"

Απάντηση από παιδίατρο (17.2.2015)

"Αγαπητή μητέρα,

για να σάς απαντήσω θα πρέπει να δω από κοντά το εξάνθημα που περιγράφετε. Πράγματι μπορεί να είναι κάτι απλό (οι λεγόμενες “ιδρωτσίλες”), αλλά είναι αδύνατον να το καθορίσω απλώς από την περιγραφή σας. Επειδή το βρέφος είναι μικρό ακόμα είναι απαραίτητο να εξεταστεί από παιδίατρο. Μάλιστα, καθώς το εξάνθημα που περιγράφετε είναι ύποπτο για λοίμωξη, σάς προτείνω να δείτε παιδίατρο το συντομότερο δυνατόν."

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP
Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.