facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Εμβόλιο Bexsero και πετσάκι μωρού

Ερώτηση από Eleni (28.10.2016)

“Γιατρέ θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παρακάτω θέματα:

Α) η κόρη μου είναι δυόμιση ετών. H παιδίατρος επιμένει να κάνουμε στο παιδί μας το εμβόλιο Bexsero μηνιγγιτιδόκοκκου. Γιατί είναι τόσο σημαντικό να γίνει αυτό το εμβόλιο, το οποίο μάλιστα δεν εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών και δεν χρηματοδοτείται από τα ασφαλιστικά ταμεία; Πρέπει να το κάνουμε στο παιδί; Αν ναι ή αν όχι μπορείτε να μου εξηγήσετε τους λόγους καθώς σαφή απάντηση από την παιδίατρό μου δεν πήρα. Το παιδί μου πρέπει να εμβολιαστεί άμεσα ή μπορεί να γίνει και σε μεγαλύτερη ηλικία;

Β) έχω και ακόμη μια ερώτηση για το άλλο μου παιδί, το γιό μου που είναι βρέφος τεσσεράμισι μηνών. Η παιδίατρος μου λέει να κατεβάζω το πετσάκι του συχνά και μάλιστα να το καθαρίζω εσωτερικά ...εχθές που τον εξέτασε είδε, αφού κατέβασε εντελώς το πετσάκι, πολλές άσπρες "πηχτές βλέννες" ... δεν ξέρω πως αλλιώς να τα περιγράψω...τα οποία τα είχε από την αρχή. Η γιατρός μου είπε να τα καθαρίζω διότι πρέπει να είναι πάντα καθαρό εσωτερικά. Είμαι σε σύγχυση καθώς στο ιντερνετ, και πάντα σε site που απαντάνε ιατροί ,διαβάζω το αντίθετο!!!!Πρέπει να κατεβάζω το πετσάκι και να το καθαρίζω επίσης εσωτερικά; Το μωρό δεν πονάει;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.“

Απάντηση από παιδίατρο (29.10.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

το εμβόλιο έναντι του μηνιγγιτιδόκοκκου Β (Bexsero) δεν έχει μπει ακόμη στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, και το αν θα το κάνετε ή όχι είναι κάτι που θα αποφασίσετε εσείς έχοντας στα χέρια σας όλα τα δεδομένα όπως θα σάς τα δώσει ο παιδίατρός σας. Το εμβόλιο μπορεί να γίνει και σε μεγαλύτερη ηλικία, και το πότε και αν θα το κάνετε παραμένει δική σας απόφαση. Προσωπικά ενημερώνω τους ασθενείς μου για τα οφέλη και τους κινδύνους (οι οποίοι δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από όλα τα υπόλοιπα εμβόλια), και αποφασίζουν εκείνοι. Δεν το απαιτώ, και δεν το αποκλείω. Ίσως μια πιο ανοιχτή συζήτηση με την παιδίατρό σας να σάς διαφωτίσει.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της ακροποσθίας του μικρού σας, παραμένω κάθετα αντίθετος με κάθε είδους χειρισμό, τράβηγμα, μασάζ, "γυμναστική", ή όπως αλλιώς το ονομάζουμε. Δεν πρέπει να το πειράζετε καθόλου, δεν πρέπει να το τραβάτε ή να το παραβιάζετε. Αν υπάρχει ανησυχία (παρότι είναι ακόμη πάρα πολύ μικρός), θα πρέπει να απευθυνθείτε σε παιδοχειρουργό, στο μέλλον. Σε άλλες αναρτήσεις έχω απαντήσει αναλυτικότερα σχετικά με αυτό το θέμα. Εσείς πάντως, δεν πρέπει να το πειράζετε ποτέ.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.