facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Εμβόλιο φυματίωσης σε νεογέννητο

Ερώτηση από Θεόδωρος (30.5.2015)

“Καλημέρα, Ζούμε στην Φινλανδία και σύντομα θα αποκτήσουμε νέο μέλος στην οικογένεια. Από το νοσοκομείο μας ρωτούν αν θέλουμε να εμβολιαστεί το παιδί κατά της φυματίωσης με την γέννησή του (νεογέννητο). Εδώ δεν το συνιστούν παρόλα αυτά ρωτούν δεδομένου ότι ο ένας γονιός προέρχεται από άλλη χώρα και ενδεχομένως εκεί να αντιμετωπίζεται διαφορετικά το ζήτημα αναλόγως και του ποσοστού εμφάνισης της νόσου στα παιδιά έως 14 ετών. Ποιά είναι η γνώμη σας επί του θέματος ; ”

Απάντηση από παιδίατρο (30.5.2015)

“Αγαπητέ μπαμπά,

το ορθότερο είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες εμβολιασμού της χώρας στην οποία θα ζήσει το παιδί. Εάν δεν ξέρετε ακόμη αν πρόκειται να επιστρέψετε στην Ελλάδα ή να πάτε σε κάποια άλλη χώρα, τότε απλώς ακολουθήστε το πρόγραμμα εμβολιασμού που προτείνει η χώρα στην οποία γεννιέται το παιδί.

Προσωπικά δεν θεωρώ πως ειδικά το εμβόλιο της φυματίωσης στην γέννηση είχε τόσο μεγάλη αξία πριν κάποια χρόνια, τα μεγάλα κύματα μετανάστευσης όμως από χώρες όπου η φυματίωση ενδημεί με κάνει σιγά-σιγά να αναθεωρώ. Για την ώρα ακολουθώ τις συστάσεις του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών. Ειδικά για το παιδί σας, θα έπραττα όπως σάς αναφέρω παραπάνω.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center ofNew York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.