facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Εμβόλιο σε βρέφος με ιστρορικό απύρετων σπασμών

Ερώτηση από Αικατερίνη (24.10.2017)

“Καλησπέρα σας γιατρέ μου,
η μπεμπούλα μου 4 μιση μηνών παρουσίασε σπασμούς 6 μέρες μετέ το hexyon τώρα είμαστε 6 μηνών και πρέπει να γίνει το prevenar. Συνεχιίζουμε κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών; Επίσης όταν θα έρθει η ώρα να κάνει το εμβόλιο MMR υπάρχουν και ξεχωριστά αυτά τα εμβόλια; Τι μου προτείνεται? Ευχαριατω πολυ!”

Απάντηση από παιδίατρο (25.10.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

κατ αρχήν θα πρέπει ο παιδίατρός σας να επιβεβαιώσει πως οι σπασμοί οφείλονταν στο εμβόλιο, κάτι που στον βαθμό που γνωρίζω (αναφέρετε απύρετους σπασμούς) δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στο 6πλό. Συνεπώς πρώτα από όλα το παιδί θα πρέπει να ελεγθεί ενδελεχώς από παιδο-νευρολόγο προς αποκλεισμό άλλης υποκείμενης νόσου σχετικής με απύρετους σπασμούς.

Το εμβόλιο του Πνευμονιόκοκκου είναι άλλο, άσχετο εμβόλιο και θεωρητικά μπορείτε να το κάνετε ακόμη και αν οι σπασμοί οφείλονταν στο 6πλό.

Το MMR υπάρχει "σπασμένο" και τα μέρη του μπορείτε να τα βρείτε μέσω του Pasteur, όμως ιατρικά δεν έχετε λόγο να το κάνετε.

Η γνώμη μου έχει μικρή μόνο αξία δεδομένου οτι δεν γνωρίζω και δεν έχω εξετάσει ποτέ το παιδί σας, όμως νομίζω (με κάθε επιφύλαξη) πως τα σωστότερα βήματα είναι:

  1. Έλεγχος από παιδονευρολόγο και αντίστοιχες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσουμε αν υπάρχει ή όχι άλλη νόσος που να προκάλεσε τους σπασμούς
  2. Αποφυγή το 6πλου εφόσον διαπιστώσουμε πως οι σπασμοί οφείλονταν μάλλον σε αυτό
  3. Κανονικός εμβολιασμός κατά τα άλλα

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.