facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > > Εμβόλιο σε βρέφος με ιστρορικό απύρετων σπασμών
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του παιδιάτρου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του παιδιάτρου, Παναγιώτη Ρενιέρη. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Εμβόλιο σε βρέφος με ιστρορικό απύρετων σπασμών

Ερώτηση από Αικατερίνη (24.10.2017)

“Καλησπέρα σας γιατρέ μου,
η μπεμπούλα μου 4 μιση μηνών παρουσίασε σπασμούς 6 μέρες μετέ το hexyon τώρα είμαστε 6 μηνών και πρέπει να γίνει το prevenar. Συνεχιίζουμε κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών; Επίσης όταν θα έρθει η ώρα να κάνει το εμβόλιο MMR υπάρχουν και ξεχωριστά αυτά τα εμβόλια; Τι μου προτείνεται? Ευχαριατω πολυ!”

Απάντηση από παιδίατρο (25.10.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

κατ αρχήν θα πρέπει ο παιδίατρός σας να επιβεβαιώσει πως οι σπασμοί οφείλονταν στο εμβόλιο, κάτι που στον βαθμό που γνωρίζω (αναφέρετε απύρετους σπασμούς) δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στο 6πλό. Συνεπώς πρώτα από όλα το παιδί θα πρέπει να ελεγθεί ενδελεχώς από παιδο-νευρολόγο προς αποκλεισμό άλλης υποκείμενης νόσου σχετικής με απύρετους σπασμούς.

Το εμβόλιο του Πνευμονιόκοκκου είναι άλλο, άσχετο εμβόλιο και θεωρητικά μπορείτε να το κάνετε ακόμη και αν οι σπασμοί οφείλονταν στο 6πλό.

Το MMR υπάρχει "σπασμένο" και τα μέρη του μπορείτε να τα βρείτε μέσω του Pasteur, όμως ιατρικά δεν έχετε λόγο να το κάνετε.

Η γνώμη μου έχει μικρή μόνο αξία δεδομένου οτι δεν γνωρίζω και δεν έχω εξετάσει ποτέ το παιδί σας, όμως νομίζω (με κάθε επιφύλαξη) πως τα σωστότερα βήματα είναι:

  1. Έλεγχος από παιδονευρολόγο και αντίστοιχες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσουμε αν υπάρχει ή όχι άλλη νόσος που να προκάλεσε τους σπασμούς
  2. Αποφυγή το 6πλου εφόσον διαπιστώσουμε πως οι σπασμοί οφείλονταν μάλλον σε αυτό
  3. Κανονικός εμβολιασμός κατά τα άλλα

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: www.renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: [email protected]
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.