facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Εμβόλιο ιλαράς

Ερώτηση από Ευαγγελία (08.11.2019)

“Καλημέρα σας, Ο γιος μου είναι 27 μηνών. Σε ηλικία 12 μηνών του έδωσα αυγό τις τρείς πρώτες μέρες μόνο κρόκο καλά βρασμένο και δεν παρουσίασε αλλεργία. Την τέταρτη μέρα του έδωσα ολόκληρο αυγό, λίγο μελάτο και σε λίγα λεπτά αφού το έφαγε όλο γέμισε παντού κοκκινίλες ξεκινώντας από το στόμα και αμέσως σε όλο το σώμα και στην συνέχεια έκανε τρείς φορές απανωτά εμετό. Τον έτρεξα στο νοσοκομείο όπου του χορήγησαν αδρεναλίνη και νοσηλεύτηκε προληπτικά για δυο ημέρες. Κάναμε τεστ αλλεργίας στο χέρι και έδειξε ότι έχει αλλεργία στο αυγό και στους ξηρούς καρπούς. Τώρα στην ηλικία τω 27 μηνών του έδωσα αυγό ψημένο μέσα σε μπιφτέκι και δεν έπαθε αλλεργία. Η ερώτηση μου είναι ότι θέλω να του κάνω το εμβόλιο της ιλαράς και φοβάμαι μήπως τον πείραξει εξαιτίας της αλλεργίας του στο αυγό. Ευχαριστώ! ”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Αγαπητή μητέρα,
το εμβόλιο της ιλαράς κανονικά, χορηγείται χωρίς πρόβλημα στο παιδί σας. Παρόλ' αυτά, καθώς δεν γνωρίζω όλο το ιστορικό του παιδιού, σάς προτείνω να απευθύνετε την ερώτηση στον παιδίατρο που παρακολουθεί συστηματικά το παιδί.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.