facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Εμβόλιο ανεμευλογιάς. Διάβασα πολλά αρνητικά. Ποιά είναι η γνώμη σας;

Ερώτηση από Ελένη (23.3.2015)

"Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με το εμβόλιο ανεμευλογιάς. Η παιδίατρός μου το κάνει σε όλα τα μωρά που την επισκέπτονται, έχουμε κλείσει ραντεβού την Παρασκευή για να το κάνω και στο μωρό μου που είναι 13 μηνών. Τις τελευταίες μέρες είμαι πολύ διστακτική αν πρέπει να γίνει ή όχι αφού μετά από έρευνα που έκανα σε γνωστούς και στο internet άλλοι το έκαναν στο παιδί τους και άλλοι όχι (για πολλούς αρνητικούς λόγους) και έχω αρχίσει να φοβάμαι γενικά. Μέχρι στιγμής το κοριτσάκι μου είναι υγιέστατο και δεν έχει αρρωστήσει από τότε που γεννήθηκε. Εσείς το προτείνετε στους γονείς ναι ή όχι και για ποιούς λόγους; Τι γνώμη έχετε επίσης για το εμβόλιο ιλαράς ερυθράς, παρωτίτιδας (εδώ μόνο αρνητικά διάβασα) το χορηγείτε στα μωρά και σε ποια ηλικία; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων."

Απάντηση από παιδίατρο (24.3.2015)

"Αγαπητή μητέρα,

Όπως και σε όλους μου τους ασθενείς που δεν έχουν κάποια ειδική αντένδειξη, έτσι και σε εσάς προτείνω να εμβολιάσετε το παιδί σας σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών. Η παιδίατρός σας πολύ σωστά σας χορηγεί το εμβόλιο σε αυτή την ηλικία. Η πρώτη δόση του MMR γίνεται στους 12 μήνες, όπως και της ανεμευλογιάς. Υπάρχει και συνδυασμένο εμβόλιο.

Δεν ξέρω τι ακριβώς διαβάσατε, αν και μπορώ να φανταστώ. Ο καταλληλότερος για να απαντήσει στις ανησυχίες σας είναι η παιδίατρός σας, και σας προτείνω να ζητήσετε εκ των προτέρων περισσότερο χρόνο στο ραντεβού σας, προκειμένου να συζητήσετε. Για να βγάλω τα πιο συχνά από την μέση όμως, να σας πω πως τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό, διανοητική υστέρηση, η όποια άλλη μόνιμη πνευματική ή διανοητική διαταραχή μπορεί να διαβάσατε. Επίσης δεν προκαλούν καρκίνο, και κανένας γιατρός στην Ελλάδα ή αλλού δεν έχει οικονομικό όφελος από το να σας κάνει εμβόλια, πλην της ιατρικής επίσκεψης."

Ελπίζω να βοήθησα,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP
Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.