facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Εμβόλιο

Ερώτηση από Χριστίνα (22.9.2017)

“γιατρέ καλημέρα, χθες κάναμε στην κόρη μου, 4 ετών, την δεύτερη δόση του εμβολίου ιλαράς. Όλα πήγαν καλά, δόξα το Θεό. Είχαμε λίγο παραπάνω κλαματάκι την ώρα που έγινε, γιατί είχαμε ξεχάσει πως είναι να γίνεται εμβόλιο. Όταν γυρίσαμε σπίτι, μετά από κάνα δυο ώρες, επειδή χάλασε ένα παιχνίδι της, άρχισε να κλαίει. Προσπαθούσαμε να την ηρεμήσουμε άλλα έκλαψε για λίγη ώρα. Η ερώτησή μου κ ο φόβος μου, είναι αν υπάρχει περίπτωση λόγω κλάματος, να μην ενεργήσει το εμβόλιο (ίσως είναι ανόητη η ερώτησή μου άλλα το σκαφτόμουν όλο το βραδύ).”

“Επίσης υπάρχει περίπτωση ο οργανισμός να αποβάλλει το εμβόλιο; Το ρωτάω αυτό γιατί μου έβαλε την ιδέα ο σύζυγος, επειδή στεναχωρήθηκε η μικρή μας χθες που έκανε το εμβόλιο κ έκλαψε για το παιχνίδι της. Μήπως ο οργανισμός της αποβάλλει το εμβόλιο; Συγγνώμη για την κατάχρηση του χρόνου κ του χώρου άλλα νέα μάμα = αγχωμένη μάμα ”

Απάντηση από παιδίατρο (23.9.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

μπορείτε να είστε ήσυχη. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το κλάμα ή την μικρή στεναχώρια που μπορεί να πέρασε το παιδί. Δεν επηρεάζει σε τίποτα το εμβόλιο. Όλα καλά.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.