facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του παιδιάτρου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του παιδιάτρου, Παναγιώτη Ρενιέρη. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Εμβόλιο

Ερώτηση από Χριστίνα (22.9.2017)

“γιατρέ καλημέρα, χθες κάναμε στην κόρη μου, 4 ετών, την δεύτερη δόση του εμβολίου ιλαράς. Όλα πήγαν καλά, δόξα το Θεό. Είχαμε λίγο παραπάνω κλαματάκι την ώρα που έγινε, γιατί είχαμε ξεχάσει πως είναι να γίνεται εμβόλιο. Όταν γυρίσαμε σπίτι, μετά από κάνα δυο ώρες, επειδή χάλασε ένα παιχνίδι της, άρχισε να κλαίει. Προσπαθούσαμε να την ηρεμήσουμε άλλα έκλαψε για λίγη ώρα. Η ερώτησή μου κ ο φόβος μου, είναι αν υπάρχει περίπτωση λόγω κλάματος, να μην ενεργήσει το εμβόλιο (ίσως είναι ανόητη η ερώτησή μου άλλα το σκαφτόμουν όλο το βραδύ).”

“Επίσης υπάρχει περίπτωση ο οργανισμός να αποβάλλει το εμβόλιο; Το ρωτάω αυτό γιατί μου έβαλε την ιδέα ο σύζυγος, επειδή στεναχωρήθηκε η μικρή μας χθες που έκανε το εμβόλιο κ έκλαψε για το παιχνίδι της. Μήπως ο οργανισμός της αποβάλλει το εμβόλιο; Συγγνώμη για την κατάχρηση του χρόνου κ του χώρου άλλα νέα μάμα = αγχωμένη μάμα ”

Απάντηση από παιδίατρο (23.9.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

μπορείτε να είστε ήσυχη. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το κλάμα ή την μικρή στεναχώρια που μπορεί να πέρασε το παιδί. Δεν επηρεάζει σε τίποτα το εμβόλιο. Όλα καλά.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: www.renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: [email protected]
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.