facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Εμβόλια. Είμαστε σε δίλημμα

Ερώτηση από Xristina (5.7.2016)

“Γεια σας έχω μια κόρη που σε μια εβδομάδα θα γίνει δύο μηνών. Η παιδίατρος μας μίλησε για το εμβόλιο που πρέπει ν κάνει και μας είπε για το εξαδύναμο. Έχω διαβάσει πάρα πολλά άρθρα ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα και προκαλούν αυτισμό και άλλα καθώς και μαρτυρίες γονέων π δεν έχουν κάνει κ τα παιδία τους είναι μια χαρά. Ακόμη, διάβασα από έναν γιατρό ότι καλό θα είναι το παιδί να εμβολιάζεται μετά από ένα χρόνο ζωής. Εσείς μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας ; Ευχαριστώ πολύ θα εκτιμούσα πολύ την απάντηση!”

Απάντηση από παιδίατρο (5.7.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

Δεν υπάρχει, στον βαθμό που γνωρίζω, καμία επιστημονική μελέτη που να δείχνει πως τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, ή πως σχετίζονται με άλλες νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι γνωστές, και θα σάς τις πει αναλυτικά η παιδίατρός σας. Αντιθέτως, υπάρχουν πάρα πολλές πλέον μελέτες που δείχνουν πως τα εμβόλια ΔΕΝ σχετίζονται με αυτισμό (κάτι που δεν είχε χρειαστεί να προσπαθήσει κανείς να αποδείξει μέχρι που εμφανίστηκαν ψευδείς και πλαστές μελέτες για το αντίθετο). Το Διαδίκτυο δεν είναι ο καταλληλότερος τόπος αναζήτησης ενημέρωσης για επιστημονικά θέματα - η παιδίατρός σας είναι.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να περιμένετε έναν χρόνο για να εμβολιάσετε το παιδί σας, αντιθέτως, ο πρώτος χρόνος της ζωής είναι ίσως από τις περιόδους με την μεγαλύτερη ευαισθησία στις λοιμώξεις, συνεπώς αν θα έπρεπε να πει κανείς κάτι, αυτό θα ήταν "μην καθυστερείς ούτε μια μέρα τον εμβολιασμό".

Σάς προτείνω να ακολουθήσετε κανονικά το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.