facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Εδώ και μια εβδομάδα δεν τρώει το απογευματινό της

Ερώτηση από Ελπινίκη (19.6.2016)

“Καλησπέρα σας, Έχω ένα κοριτσάκι 11 μηνών και 17 ημερών. Πριν έναν μήνα ήταν 9840 και 78 πόντους. Είναι καλόφαγη. Δεν με έχει δυσκολέψει με το φαγητό. Εδώ και μια εβδομάδα δεν θέλει να τρώει το απόγευμα. Μέχρι τώρα έτρωγε γιαούρτι κατά βάση και πιο μικρή ρυζάλευρο βανίλια. Έχω δοκιμάσει να της δώσω κουάκερ με γάλα και ρυζόγαλο, (δεν τα θέλει καθόλου)φρούτα με κουάκερ, (δεν της άρεσε), τραχανά (μια φορά δεν τον έφαγε),τοστ (λίγα πράγματα). Η αλήθεια είναι ότι αγχώνομαι πολύ και το νιώθει. Το έχω χειριστεί λίγο λάθος γιατί αγχώνομαι και θυμώνω! Επίσης δεν θέλω να την πιέζω γιατί καταφέρνω αντίθετα αποτελέσματα και κλαίει. Η ερώτηση που έχω είναι η εξής. Να την αφήνω νηστική το απόγευμα εάν δεν θέλει να φάει ή να επιμένω μέχρι να φάει κάτι; Μπορώ να της δίνω γάλα; (δεν θηλάζω). Ευχαριστώ πολύ! ”

Απάντηση από παιδίατρο (19.6.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

με δεδομένο πως το παιδί σας δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και αναπτύσσεται φυσιολογικά (κάτι που μπορεί να σάς επιβεβαιώσει ο παιδίατρός σας), σάς προτείνω να αγνοήσετε εντελώς την συμπεριφορά. Όχι μόνο στο απογευματινό, αλλά σε όλα τα γεύματα.

Ο γονιός αποφασίζει το ΤΙ, το ΠΟΤΕ και το ΠΟΥ (θα φάει το παιδί), και το παιδί αποφασίζει το ΠΟΣΟ και το ΑΝ (θα φάει). Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση έχει από κανένα (στην καλύτερη περίπτωση), έως και το αντίθετο αποτέλεσμα. Μην κάνετε το θέμα του φαγητού τρόπο λήψης προσοχής από εσάς, διότι το πρόβλημα θα παραμείνει και θα επιδεινωθεί.

Αγνοήστε την - βάλτε την μπροστά στο απογευματινό της, και αν δεν θέλει, δεν θέλει. Χαμόγελο, και πάμε παρακάτω.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.