facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Είναι 3 μηνών και βγάζει συχνά γουλιές. Τι μπορώ να κάνω;

Ερώτηση από Νικολέτα (31.1.2015)

"Το μωρό μου μπήκε στους 3 μήνες, με προβληματίζει όμως κάτι ενώ πίνει γάλα στο τέλος και ανά διαστήματα, βγάζει αρκετό γάλα πίσω, τι να κάνω;"

Απάντηση από παιδίατρο (5.2.2015)

"Αγαπητή μητέρα,

τα περισσότερα βρέφη αυτής της ηλικίας έχουν την λεγόμενη φυσιολογική παλινδρόμηση, η οποία υποχωρεί με την πάροδο του χρόνου. Εάν το παιδί σας βγάζει συχνά γουλιές, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω (εφόσον, και μόνο εφόσον, το παιδί μεγαλώνει φυσιολογικά κατά τα άλλα):

  1. Φροντίζετε πάντα για το ρέψιμο του παιδιού. Δοκιμάστε να διακόπτετε τον θηλασμό στα 5 λεπτά περίπου για ένα πρώτο ρέψιμο, κι άλλο ένα μετά το πέρας του θηλασμού. Το ίδιο ισχύει και για το μπουκάλι, ανά 30-60 mL περίπου. Θυμηθείτε πως πολλά παιδιά δεν μπορούν να ρευτούν άμεσα, αλλά λίγα λεπτά αφού το ξαπλώσετε "γκρινιάζουν" διότι έχει πλέον μετακινηθεί ο αέρας και μπορούν να ρευτούν.
  2. Δοκιμάστε να κρατάτε το παιδί σε σχετικά όρθια θέση (τουλάχιστον 45 μοίρας) για 15-20 λεπτά μετά το πέρας του γεύματος.
  3. Βεβαιωθείτε πως δεν υπερ-ταΐζετε το παιδί σας. Τα μωρά δεν κλαίνε μόνο επειδή πεινάνε, αλλά πάντα σταματούν να κλαίνε αν τούς προσφέρετε το στήθος ή ένα μπουκάλι. Αυτό το έξτρα γάλα μπορεί να αποτελεί την αιτία των αναγωγών.

Περισσότερα είμαι βέβαιος πως μπορεί να σάς πει ο παιδίατρός σας, ο οποίος θα πρέπει να βλέπει το παιδί τουλάχιστον ανά 2 μήνες σε αυτή την ηλικία (κατά κανόνα για απολύτως υγιή παιδιά, 1, 2, 4, 6, 9 και 12 μήνες)."

Ελπίζω να βοήθησα,

Π. Ρενιέρης


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.