facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > > Είναι 2,5 χρονών και δεν μιλάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του παιδιάτρου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του παιδιάτρου, Παναγιώτη Ρενιέρη. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Είναι 2,5 χρονών και δεν μιλάει

Ερώτηση από Ελισάβετ (27.1.2017)

“Καλησπέρα γιατρέ. Έχω ένα αγοράκι που θα γίνει 2,5 χρονών και δεν μιλάει όσο θα ήθελα και το λέω αυτό γιατί η κόρη μου μίλησε πολύ γρήγορα. Να σημειώσω ότι είμαστε ξένοι και μιλούσαμε την γλώσσα μας στο σπίτι. Όταν μίλησα με την παιδίατρο μου λέει ότι είναι μικρός ακόμα και επίσης με συμβούλεψε ο ένας γονέας να μιλάει μόνο τη γλώσσα του και ο άλλος γονέας μόνο ελληνικά... κάτι που το κάνουμε και βλέπω αρκετή βελτίωση. Ίσως φταίω εγώ γιατί τον άφηνα πολύ να δει παιδικά στο tablet και τώρα που του το έκοψα με κλάματα βέβαια, πάλι έχω δει αρκετή βελτίωση. Kαταλαβαίνει τα πάντα και στις δυο γλώσσες και λέει λέξεις και στις δυο γλώσσες αλλά δεν λέει όλη τη λέξη αλλά τα κόβει π.χ παπάκι το λέει παπα. Η αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθεί... τώρα του μιλάω συνεχεία. Πρέπει να ανησυχώ; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.” 

Απάντηση από παιδίατρο (28.1.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

μην αγχώνεστε, και να έχετε εμπιστοσύνη στην παιδίατρό σας. Συμφωνώ απόλυτα. Το μόνο που θα έκανα είναι έναν έλεγχο ακοής, καθώς ειδικά το κόψιμο του τέλους της λέξης, μπορεί να σημαίνει πως δεν ακούει καλά (όλοι μας σβήνουμε την ένταση στο τέλος κάθε λέξης).”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

 

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: www.renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: [email protected]
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

 

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.