facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Είναι 11 μηνών και δεν πίνει καθόλου νερό

Ερώτηση από Ria (30.5.2015)

“H μικρή μου κόρη είναι 11 μηνών. Από τον 6ο μήνα που άρχισε τις στέρεες τροφές προσπαθώ να της δώσω νερό και δεν θέλει. Δεν το πίνει. Δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα; ”

Απάντηση από παιδίατρο (30.5.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

εσείς οφείλετε να προσφέρετε νερό στο παιδί σας μετά από κάθε γεύμα, και σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα. Στην ηλικία της καλό είναι όλα τα υγρά να τα πίνει σε βρεφικό ποτηράκι και όχι σε μπιμπερό. Το παιδί θα αποφασίσει πόσο νερό χρειάζεται να πίνει. Πολλά παιδιά ξεδιψούν τόσο με το γάλα, που μαζί με το νερό που λαμβάνουν από τις τροφές δεν πολυθέλουν επιπλέον. Μέχρι σήμερα δεν έτυχε να δω κατά τα άλλα υγιές παιδί να παθαίνει κάτι "επειδή δεν πίνει νερό". Τα παιδιά, όπως κι οι ενήλικες, αυτορυθμίζονται. Εάν τώρα το παιδί δεν πίνει αρκετό νερό, το σώμα της στην προσπάθεια να εξοικονομήσει νερό, θα αποστραγγίζει τις τροφές στο έντερο από το νερό τους, με πιθανό αποτέλεσμα (αλλά όχι βέβαιο) να εμφανίσει το παιδί δυσκοιλιότητα ή/και σκληρά κόπρανα. Παρομοίως, μπορεί να εμφανιστούν κόκκινα σημάδια στην πάνα της, που αντιπροσωπεύουν κρυστάλλους στα ούρα, κάτι που βλέπουμε καμιά φορά σε παιδιά που δεν πίνουν αρκετό νερό - αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας.

Εν περιλήψει, μην ανησυχείτε, φροντίστε να κόψετε σιγά-σιγά το μπιμπερό, και αν εμφανιστεί κάποιο θέμα όπως δυσκοιλιότητα, μιλήστε με τον παιδίατρό σας. Το παιδί θα πάει μια χαρά.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.