facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Είναι κόκκινο το πετσάκι του. Τι πρέπει να κάνουμε;

Ερώτηση από Φαίδρα (7.7.2016)

“Πριν 4 εβδομάδες πήγαμε και ανοίξαμε το πουλάκι του μικρού μας που είναι τώρα 2 ετών. Πήγαμε 2 φορές γιατί δεν γινόταν με την μία. (Όχι με επέμβαση αλλά το τράβηξε ο γιατρός με το χέρι). Πρώτο βράδυ πολύ δύσκολη μετά κάθε μέρα καλύτερα. Μας είπαν κάθε μέρα να του το τραβάμε μετά το μπάνιο για να μην ξανακλείσει. Όλα καλά μέχρι που εδώ και πέντε μέρες έχει κοκκινίσει το πετσάκι μπροστά-μπροστά στην άκρη και κατεβαίνει πολύ δύσκολα. 2 μέρες τώρα δεν είναι τόσο κόκκινο αλλά πάλι κατεβαίνει με δυσκολία αλλά ο μικρός μετά σταυρώνει το πόδι του και βογγάει και τεντώνει τα πόδια (πως κάνουμε όταν κρατιόμαστε για να πάμε τουαλέτα), και το κάνει και στον ύπνο του. Σταυρώνει τα πόδια τα τεντώνει και βογγάει και καίει. Δεν ξέρω τι να κάνω. Η παιδίατρος τηλεφωνικά μου είπε να του βάλω κρέμα fucicort lipid για 2 μέρες αλλά δεν το κόβω να κάνει κάτι. Πέστε μου σας παρακαλώ την άποψή σας. Σας ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση από παιδίατρο (7.7.2016)

"Αγαπητή μητέρα,

την ακροποσθία του παιδιού σας (πετσάκι) δεν πρέπει να την πειράζετε ΠΟΤΕ εκτός αν σας έχει δώσει σαφείς οδηγίες ο ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ. Η συμβουλή μου είναι απλή και σας προτείνω να την ακολουθήσετε άμεσα - επισκεφτείτε το συντομότερο έναν παιδοχειρουργό.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.