facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Είναι κόκκινο το πετσάκι του. Τι πρέπει να κάνουμε;

Ερώτηση από Φαίδρα (7.7.2016)

“Πριν 4 εβδομάδες πήγαμε και ανοίξαμε το πουλάκι του μικρού μας που είναι τώρα 2 ετών. Πήγαμε 2 φορές γιατί δεν γινόταν με την μία. (Όχι με επέμβαση αλλά το τράβηξε ο γιατρός με το χέρι). Πρώτο βράδυ πολύ δύσκολη μετά κάθε μέρα καλύτερα. Μας είπαν κάθε μέρα να του το τραβάμε μετά το μπάνιο για να μην ξανακλείσει. Όλα καλά μέχρι που εδώ και πέντε μέρες έχει κοκκινίσει το πετσάκι μπροστά-μπροστά στην άκρη και κατεβαίνει πολύ δύσκολα. 2 μέρες τώρα δεν είναι τόσο κόκκινο αλλά πάλι κατεβαίνει με δυσκολία αλλά ο μικρός μετά σταυρώνει το πόδι του και βογγάει και τεντώνει τα πόδια (πως κάνουμε όταν κρατιόμαστε για να πάμε τουαλέτα), και το κάνει και στον ύπνο του. Σταυρώνει τα πόδια τα τεντώνει και βογγάει και καίει. Δεν ξέρω τι να κάνω. Η παιδίατρος τηλεφωνικά μου είπε να του βάλω κρέμα fucicort lipid για 2 μέρες αλλά δεν το κόβω να κάνει κάτι. Πέστε μου σας παρακαλώ την άποψή σας. Σας ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση από παιδίατρο (7.7.2016)

"Αγαπητή μητέρα,

την ακροποσθία του παιδιού σας (πετσάκι) δεν πρέπει να την πειράζετε ΠΟΤΕ εκτός αν σας έχει δώσει σαφείς οδηγίες ο ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ. Η συμβουλή μου είναι απλή και σας προτείνω να την ακολουθήσετε άμεσα - επισκεφτείτε το συντομότερο έναν παιδοχειρουργό.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.