facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Εάν γεννηθεί 26 εβδομάδες θα επιζήσει;

Ερώτηση από Μαρία (22.6.2015)

“Εάν γεννηθεί 26 εβδομάδες θα επιζήσει;”

Απάντηση από παιδίατρο (22.6.2015)

“Αγαπητή κυρία,

η απάντηση στην ερώτησή σας είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, καθώς η έκβαση μιας τέτοιας γέννας (φυσιολογικής ή με ΚΤ συνήθως), εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες που αφορούν τόσο την μητέρα (κατάσταση υγείας πριν την σύλληψη, κατά την διάρκεια της κύησης, αμέσως πριν και κατά την διάρκεια του τοκετού), όσο και το έμβρυο (συνθήκες σύλληψης, κατάσταση μέχρι την στιγμή του τοκετού, χρόνος για προετοιμασία των πνευμόνων κλπ). Άλλοι σημαντικότατοι παράγοντες είναι η τεχνική κατάρτιση των ιατρών της ομάδας ανάνηψης, το νοσοκομείο, η περιοχή, αλλά και η χώρα, καθώς τα ποσοστά επιβίωσης διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα. Παρότι πολλοί θα πίστευαν ίσως το αντίθετο, η αλήθεια είναι πως η χώρα μας έχει από τα υψηλότερα αναφερόμενα ποσοστά επιβίωσης, μάλιστα υψηλότερα χωρών με εξαιρετικά πιο αναπτυγμένα συστήματα υγείας. Τα νούμερα αυτά βέβαια επηρεάζονται τόσο από τον τρόπο που αναφέρονται οι επιτυχίες και οι αποτυχίες, αλλά και από την ελάχιστη ηλικία κύησης κατά την οποία γίνεται προσπάθεια ανάνηψης.

Δυστυχώς λοιπόν δεν μπορώ να σάς απαντήσω συγκεκριμένα.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.