facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Δυσκοιλιότητα μωρού. Τι μπορώ να κάνω για να μην πονάει τόσο πολύ;

Ερώτηση από Γαβριέλα (20.12.2015)

“Έχω ένα μωράκι 28 ημερών. Τις τελευταίες 2 ημέρες έχει δυσκοιλιότητα. Ζορίζεται πάρα πολύ, σφίγγεται, και κλαίει πάρα πολύ. Έχει να αφοδεύσει από την Παρασκευή το μεσημέρι. Το θηλάζω, αλλά η ποσότητα δεν του φτάνει και έτσι τρέφεται κυρίως με ξένο γάλα. Τι μπορώ να κάνω για να μην πονάει τόσο πολύ; Ευχαριστώ”

Απάντηση από παιδίατρο (21.12.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

καταρχήν να σάς πω να μην ανησυχείτε καθώς πολλά παιδάκια που θηλάζουν έχουν λιγότερες κενώσεις, καθώς το μητρικό γάλα έχει ελάχιστο υπόλειμμα. Παρόλ’ αυτά, εφόσον βλέπετε το παιδί να ζορίζεται, ενδεχομένως όντως να ενοχλείται. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε, και το πιθανότερο είναι πως η κατάσταση θα βελτιωθεί από μόνη της. Παρόλ’ αυτά, θα πρέπει να το επισημάνετε στον παιδίατρό σας στην επίσκεψη του 1 μήνα, καθώς εκείνος μπορεί να έχει καλύτερη εικόνα. Ιδίως εάν το παιδί δεν πέρασε μηκώνιο στο πρώτο 24ωρο της ζωής του, ενδεχομένως να πρέπει να ελεγχθεί - αυτό όμως θα το αποφασίσει ο παιδίατρός σας.

Θα ακούσετε ίσως για διάφορες εναλλακτικές προσεγγίσεις, όπως τα ειδικά χαμομήλια, σταγόνες για τα αέρια, προβιοτικά κλπ. Τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει ένδειξη σε αυτό που μού αναφέρετε, και ειδικά το να δώσετε στο παιδί σας διάφορα αφεψήματα ή οτιδήποτε πέραν του μητρικού γάλακτος, δεν ενδείκνυται. Από εκεί και πέρα, εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να δοκιμάσετε να ελαττώσετε λίγο τα γαλακτοκομικά στην δίαιτά σας, ή να κρατήσετε ένα ημερολόγιο και να παρακολουθήσετε πότε ενοχλείται το παιδί περισσότερο σύμφωνα με το τι φάγατε εσείς, μήπως υπάρχει κάτι στην δίαιτά σας που το ενοχλεί.

Ελπίζω να σάς βοήθησα,”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.