facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Δυσκοιλιότητα βρέφους 10 μηνών

Ερώτηση από Michelant (26.01.2020)

“Γιατρέ μου χαιρετε,
έχω ένα μωρό 1ος μηνών κοριτσάκι. Άπο τριών μηνών παρουσίαζε θέματα δυσκοιλιότητας, ξεκινήσαμε τροφές από τον 4ο μήνα ώστε να δούμε αν θα βελτιωθεί με τις φυτικές ίνες παράλληλα έχουμε αλλάξει πολλά γάλατα comfort και καταλήξαμε σε ένα ΙΤ. Έστρωσε το θέμα για περίπου 2 μήνες ειδικά όταν βάλαμε το κατσικίσιο γιαούρτι, μας έκανε 3 φορές την ημέρα για 3 εβδομάδες, ξαφνίκα όμως τις 2 τελευταίες εβδομάδες ξανά κολήσαμε και αρχίσαμε τα ίδια. Έδωσα σκόνη κατσικιίσιο, χειρότερα, ξαναγύρισα σήμερα στο ΙΤ. Βάζω δαμασκηνόνερο, 4 δαμάσκηνα στη φρουτόκρεμα, έχω κόψει εδώ και μήνες πατάτα, καρότο, μήλο. Έχω προσθέσει πολλά πράσινα. Υπάρχει περίπτωση να έχει αλλεργία στο αγελαδινό; Τι να κάνω; Τα γιαούρτια πρόβεια και κατσικίσια χειροτερεύουν την κατάσταση; Είμαι σε απόγνωση. Ευχαριστώ!”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Αγαπητή μητέρα,

απ' ό,τι βλέπω έχουν ήδη γίνει οι περισσότερες σωστές παρεμβάσεις. Αν υποθέσουμε οτι πίνει αρκετό νερό το παιδί και δεν είναι αυτό η αιτία της δυσκοιλιότητας, τότε χρειάζεται άλλου τύπου διερεύνηση. Σάς προτείνω να επισκεφθείτε έναν ΠΑΙΔΟγαστρεντερολόγο, και αν το κρίνει και εκείνος σωστό, πιθανότατα να πρέπει να γίνει ενδοσκόπηση.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.