facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Δυσκοιλιότητα βρέφους 10 μηνών

Ερώτηση από Michelant (26.01.2020)

“Γιατρέ μου χαιρετε,
έχω ένα μωρό 1ος μηνών κοριτσάκι. Άπο τριών μηνών παρουσίαζε θέματα δυσκοιλιότητας, ξεκινήσαμε τροφές από τον 4ο μήνα ώστε να δούμε αν θα βελτιωθεί με τις φυτικές ίνες παράλληλα έχουμε αλλάξει πολλά γάλατα comfort και καταλήξαμε σε ένα ΙΤ. Έστρωσε το θέμα για περίπου 2 μήνες ειδικά όταν βάλαμε το κατσικίσιο γιαούρτι, μας έκανε 3 φορές την ημέρα για 3 εβδομάδες, ξαφνίκα όμως τις 2 τελευταίες εβδομάδες ξανά κολήσαμε και αρχίσαμε τα ίδια. Έδωσα σκόνη κατσικιίσιο, χειρότερα, ξαναγύρισα σήμερα στο ΙΤ. Βάζω δαμασκηνόνερο, 4 δαμάσκηνα στη φρουτόκρεμα, έχω κόψει εδώ και μήνες πατάτα, καρότο, μήλο. Έχω προσθέσει πολλά πράσινα. Υπάρχει περίπτωση να έχει αλλεργία στο αγελαδινό; Τι να κάνω; Τα γιαούρτια πρόβεια και κατσικίσια χειροτερεύουν την κατάσταση; Είμαι σε απόγνωση. Ευχαριστώ!”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Αγαπητή μητέρα,

απ' ό,τι βλέπω έχουν ήδη γίνει οι περισσότερες σωστές παρεμβάσεις. Αν υποθέσουμε οτι πίνει αρκετό νερό το παιδί και δεν είναι αυτό η αιτία της δυσκοιλιότητας, τότε χρειάζεται άλλου τύπου διερεύνηση. Σάς προτείνω να επισκεφθείτε έναν ΠΑΙΔΟγαστρεντερολόγο, και αν το κρίνει και εκείνος σωστό, πιθανότατα να πρέπει να γίνει ενδοσκόπηση.

Με εκτίμηση,


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.