facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Δυσκοίλιο μωρό. Είναι φυσιολογικό;

Ερώτηση από Ελένη (15.10.2016)

“Καλησπέρα σας, το μωράκι μου είναι τεσσάρων μηνών, αγοράκι. Από την αρχή που γεννήθηκε δεν ενεργείται συχνά δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι πάντα καθαρός και δεν συγκαίεται. Θηλάζω αποκλειστικά. Τις τελευταίες τρείς εβδομάδες ενεργείται μόλις μια φορά την εβδομάδα. Δεν δείχνει όμως γενικά να ενοχλείται ή να πονάει που δεν ενεργείται, χαμογελάει πάντα, έχει όρεξη να παίζει μαζί μας και έχει πολύ συχνά αέρια. Αυτή τη βδομάδα πάλι είμαστε στην έβδομη μέρα χωρίς να ενεργηθεί. Είναι φυσιολογικό να μην ενεργείται συχνά? θα πρέπει να τρώω συγκεκριμένες τροφές μόνο? (τρώω τα πάντα και εγώ ενεργούμαι καθημερινά). Εάν δεν είναι φυσιολογικό τι πρέπει να κάνω? Πως θα τον βοηθήσω? Του κάνω μασάζ και γυμναστική αλλά τίποτα. Η παιδίατρος μου μού είχε πει να του κάνω κλύσμα , της είπα ότι δεν θέλω σε τόση μικρή ηλικία και μου είπε ότι είναι φυτικό, δεν του έχω κάνει όμως ακόμη, μόνο θερμόμετρο στο κωλαράκι τρεις φορές και φάνηκε ότι πέτυχε πριν λίγο καιρό. Ούτε όμως αυτό διάβασα ότι κάνει . Θα ήθελα και τη δική σας συμβουλή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.“

Απάντηση από παιδίατρο (18.10.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

πράγματι οι πρακτικές με τα θερμόμετρα και τα υπόθετα πρέπει να περιορίζονται στα παιδιά που δεν έχουν κένωση και ταυτόχρονα εμφανίζουν κάποιο σύμπτωμα. Τα αποκλειστικώς θηλάζοντα βρέφη μπορεί να έχουν αραιότερες κενώσεις λόγω του ελάχιστου υπολείμματος που αφήνει το μητρικό γάλα (χωρίς αυτό να σημαίνει πως ένα βρέφος που θηλάζει και ένα 5 κενώσεις την ημέρα έχει κάποιο πρόβλημα). Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, και οι παρεμβάσεις γίνονται μόνο όταν το παιδί δυσφορεί, πονάει, έχει διατεταμένη κοιλιά, αρνείται να φάει ή γενικώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Χωρίς να θέλω να παρέμβω στις οδηγίες της παιδιάτρου σας, τείνω να συμφωνήσω με την επιλογή σας, με δεδομένο πως δεν υπάρχει πραγματικά θέμα με το παιδί.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.