facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Δοντακια

Ερώτηση από maria (23.8.2014)

"Γεια σας,

Ο γιός μου 14 μηνων, το τελευταιο διαστημα και ιδιαιτερα οταν ασχολειται με κατι, τριζει τα πανω και κατω δοντακια του μεταξυ τους. Ανησυχω μηπως τους προκαλεσει καποια βλαβη. Πως μπορώ να το χειριστώ? Σας ευχαριστω εκ των rροτερων!"

Απάντηση από παιδίατρο (25.8.2014)

"Αγαπητή μητέρα,

ο καλύτερος τρόπος να διορθώσετε μια τέτοια συμπεριφορά είναι… να την αγνοήσετε παντελώς. Επιβραβεύετε το παιδί σας όταν δεν τρίζει τα δόντια του, και αγνοήστε το όταν το κάνει. Δυστυχώς δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος - οι τιμωρίες, οι απειλές και η έντονη ανησυχία φαίνεται να χειροτερεύουν τέτοια προβλήματα. Το παραπάνω ισχύει για τις λεγόμενες “συνήθειες” (habbits, σύμφωνα με το DSM-IV). Εφόσον αυτές οι κινήσεις συμβαίνουν στο πλαίσιο άλλων προβλημάτων (π.χ. διανοητική υστέρηση, φάσμα αυτισμού κλπ), το πρόβλημα είναι διαφορετικό, και η αντιμετώπισή του διαφέρει σημαντικά. Σε αυτή την περίπτωση τα τικ αυτά διορθώνονται με την αντιμετώπιση του υποκείμενου νοσήματος.

Στην διάθεσή σας,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP"

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.