facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Διαφορές ανάμεσα στη δεξιά και αριστερή πλευρά του αιδοίου. Είναι φυσιολογικό;

Ερώτηση από Κατερίνα (27.1.2015)

"Γεια σας. Η κόρη μου είναι 18 μηνών. Έχω προσέξει πως η δεξιά πλευρά της κλειτορίδας είναι πιο φουσκωμένη από την αριστερή. Μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό ή είναι θέμα ανατομίας; Το παιδί δε δείχνει να ενοχλείται, πέραν της δυσαρέσκειας που δείχνει όταν την ψηλαφίζω σε αυτή την περιοχή. Ευχαριστώ"

Απάντηση από παιδίατρο (28.1.2015)

"Αγαπητή μητέρα,

μικρές διαφορές ανάμεσα στην δεξιά και αριστερή μεριά του αιδοίου και των σκελών της κλειτορίδας δεν είναι ανησυχητικές. Παρόλ' αυτά χωρίς να το δω είναι δύσκολο να πω. Σάς προτείνω όμως να αγνοήσετε εντελώς την περιοχή και να ΜΗΝ ψηλαφάτε την πολύ ευαίσθητη αυτή περιοχή. Αν ανησυχείτε πως πρόκειται για έντονη διαφορά, απευθυνθείτε στον παιδίατρό σας, ο οποίος θα σάς κατευθύνει ανάλογα σε παιδο-ουρολόγο, ή θα σάς καθησυχάσει (πράγμα που θεωρώ το πιο πιθανό)."

Με εκτίμηση,

Π. Ρενιέρης


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.