facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Διατροφή του μωρού μου 9 μηνών

Ερώτηση από Ivana (27.3.2015)

"Καλημέρα σας, το μωράκι μου είναι 9 μηνών, είναι 75 cm και 8.350γρ. Μέσα στους προηγούμενους 2,5 μήνες πήρε μόνο 200-250γρ, στο ύψος πήρε 6cm. Το πρωί του δίνω μισή μπανάνα, μισή κουταλίτσα ταχίνι, μία φέτα αβοκάντο, 1 ακτινίδιο και 2-4 κουταλίτσες νιφάδες ρυζιού, για το μεσημεριανό θα φάει μικρή πατάτα, ένα καρότο, παντζαράκι, ένα αυγό ή 75 γρ. ρύζι με κοτόπουλο, ελαιόλαδο. Σπάνια το τρώει αμέσως αλλά μέσα στην ημέρα θα το φάει (αυτά είναι ενδεικτικά βέβαια, του δίνω και όσπρια και πολλά διάφορα φρούτα και λαχανικά). Θηλάζει τουλάχιστον 4-5 φορές την ημέρα και άλλες 2-3 την νύχτα (δηλαδή όποτε ζητάει). Ενώ ένας παιδίατρος μου λέει ότι όλα είναι εντάξει, άλλος μου λέει πως θα έπρεπε να παχύνει, εγώ δε θέλω να του δίνω τίποτα με ζάχαρη και αλάτι. Τι προτείνετε; Ευχαριστώ."

Απάντηση από παιδίατρο (27.3.2015)

"Αγαπητή μητέρα,

με μια πρώτη ματιά αυτά που μού λέτε μοιάζουν μια χαρά, και δεν θα ανησυχούσα. Παρόλ' αυτά είναι η πορεία του παιδιού στις καμπύλες που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο, παρά οι μεμονωμένες μετρήσεις. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν ανησυχώ. Αυτό που σάς προτείνω δε, είναι να αποφύγετε τις πολλές αλλαγές παιδιάτρων, καθώς δε βοηθούν ούτε εσάς, ούτε το παιδί."

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.