facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Διατροφή στις διακοπές

Ερώτηση από Vicky (27.7.2019)

“Καλημέρα σας μένουμε μόνιμα στο εξωτερικό και ο μικρός και εγώ ήρθαμε πριν δύο μέρες Αθήνα για διακοπές από προχτές αρνείται να φάει στερεά τροφή ή τρώει το πολύ τρεις κουταλιές και μετά δεν ξανανοίγει το στόμα. δέχεται μόνο γάλα το οποίο το δέχεται με ευκολία. φοβάμαι ότι δεν παίρνει ότι χρειάζεται από την στερεά τροφή έχω δοκιμάσει μόλις αρνείται να επιμείνει λίγο και μετά να το παίρνω και μετά από ένα τρίωρο να ξαναδοκιμάσω με μεγάλη αποτυχία εκεί του δίνω και γάλα γιατί φοβάμαι να τον αφήσω νηστικό τόσες ώρες. τι να κάνω το είχε ξανακάνει πριν μισό μήνα για τέσσερις μέρες πάλι. είναι έντεκα μισή μηνών πολύ δραστήριος όλη μέρα και λίγο πιο κάτω από τον μέσο όρο στο βάρος του. δεν έχει καθόλου δόντια και τα ούλα του είναι πρησμένα αλλά είναι πρησμένα συνέχεια είναι τα δόντια είναι η ζέστη είναι η αλλαγή περιβάλλοντος τι φταίει και πως το διορθώνω;”

Απάντηση από παιδίατρο (29.7.2019)

Αγαπητή μητέρα,

Μου φαίνεται πως στο τέλος της ερώτησής σας, δίνετε μόνη την απάντηση. Η ζέστη, τα "δόντια" που βγαίνουν, και πάνω απ όλα η αλλαγή περιβάλλοντος είναι αρκετά καλή εξήγηση για όλα αυτά. Με μερικές μέρες γάλα δεν θα πάθει κάτι τρομερό, όμως σίγουρα δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

Το τι να κάνετε είναι ένα άλλο θέμα... υπάρχουν πολλές προτάσεις, καμία ουσιαστικά αποδεδειγμένη επιστημονικά. Από το να αποφύγετε τα ζεστά και τα ξινά φαγητά, μέχρι το να δώσετε λίγη παρακεταμόλη 1-2 φορές, ή το μασάζ στα ούλα με κάτι κρύο, είναι προτάσεις που όλοι οι παιδίατροι κάνουμε. Σημειώστε όμως πως είναι κυρίως εμπειρικές παρατηρήσεις, και όχι hard science. Σε κάποια παιδιά δουλεύουν τέλεια, σε άλλα δεν δουλεύει τίποτα απολύτως, κι απλά περιμένουμε να περάσει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να πίνει άφθονο νερό. Τόσο η ζέστη, όσο και η σιελόρροια δεν βοηθάνε. Αν το πρόβλημα επιμείνει θα χρειαστεί να τον δει παιδίατρος, καθώς πέρα από τις προφανείς εξηγήσεις που πολύ σωστά δώσατε, υπάρχουν κι άλλα ενδεχόμενα, σπανιότερα.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.