facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Διατροφή μωρού 4 μηνών

Ερώτηση από Χαρα σταυρ (16.02.2021)

Έχω μια μπέμπα που σε λίγες μέρες μπαίνει 4 μηνων και δεν πίνει όσο γαλα έπινε πρίν.. Έχει μειώει κατά πολύ τα γραμμάρια που έπινε... Δηλαδή από εκεί που έπινε 165 ή 135 γραμμάρια στο 4ωρο τώρα πίνει το πολύ 105 γραμμάρια γαλα... Άλλες φορές πίνει και 40 γραμμάρια... Και μου σπρώχνει το μπουκάλι και κλαίει καθώς την ταΐζω με αποτέλεσμα όλη την ημέρα να τρώει μόνο 540 γραμμάρια περίπου ενώ πριν εχει φτάσει και τα 720 ... Μου το έχει ξανακάνει αυτο... Γεννήθηκε 2900 και πριν ένα μήνα που είχαμε πάει στο γιατρό ήταν 5.300(πινει το sanilac 1)

Απάντηση από παιδίατρο (17.02.2021)

Αγαπητή μητέρα,

σάς προτείνω να απευθύνετε τις ανησυχίες σας στον παιδίατρό σας που παρακολουθεί το παιδί και έχει εικόνα του ρυθμού ανάπτυξης (που έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τις απόλυτες τιμές βάρους). Αυτό που μπορώ να σάς πω εδώ είναι πως τα βρέφη που γεννιούνται πάνω από τα 3 κιλά, κατά κανόνα διπλασιάζουν το βάρος γέννησης στους 5 μήνες - τα μωρά που γεννιούνται κάτω από 3 κιλά, μπορεί να παίρνουν βάρος ακόμα πιο αργά. Το δικό σας παιδί πλησίασε σε αυτό το "ορόσημο" του διπλασιασμού του βάρους γέννησης στους 3 μήνες. Αν προκύπτει κάτι λοιπόν από όσα μού γράφετε είναι πως το παιδί σας μάλλον παίρνει πολύ γρήγορα βάρος, παρά το αντίθετο. Παρότι πολλοί γονείς πιστεύουν το αντίθετο, η ταχεία πρόσληψη βάρους με ρυθμούς που ξεπερνούν κατά πολύ το αναμενόμενο, δεν είναι επιθυμητή. Να σάς ενημερώσω τέλος πως τα βρέφη που γεννιούνται από 2,9 κιλά και κάτω, δεν πρέπει να πιέζονται να πάρουν βάρος το ίδιο γρήγορα όπως τα μεγαλύτερα μωρά, διότι φαίνεται πως αυτό αυξάνει τις πιθανότητες για διαβήτη τύπου ΙΙ στην νεαρή ενήλικη ζωή. Κατά τα άλλα, σάς προτείνω να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας.

Πάντα δίπλα σας,

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.