facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του παιδιάτρου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του παιδιάτρου, Παναγιώτη Ρενιέρη. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Διατροφή

Ερώτηση από Ναταλία (07.01.2018)

“Γεια σας !!!
Έχω μια κορούλα 3μηνών, γεννήθηκε 36 εβδομάδων 2740 κιλά. Δεν θηλάζω, της δίνω γάλα σε σκόνη...αρχίζει να μου κόβει το βραδινό γεύμα. Το θέμα μου είναι ότι μέσα στην ημέρα δεν προλαβαίνει να πίνει 5 γεύματα των 120 ml και δεν έχει ανεβάσει ακόμα τα ml. Δλδ αραίωσε τα γεύματα χωρίς να ανεβάσει τα ml. Τι να κάνω; Το πρώτο γεύμα ξεκάνει 9:30 το πρωί πιο νωρίς αν ξυπνήσει δεν το πίνει το δοκίμασα το τελευταίο που δεν πίνει διότι νυστάζει είναι γύρω στις 8:30 αλλά νυστάζει και γκρινιάζει και την βάζω για ύπνο ..τι να κάνω;”

Απάντηση από παιδίατρο (08.01.2018)

“Αγαπητή μητέρα,

από τα λεγόμενά σας φαίνεται ότι έχετε βάλει πολλούς κανόνες για το πόσο και πότε πρέπει να τρώει το παιδί. Είναι λίγο δύσκολο για εμένα να απαντήσω στην ερώτησή σας χωρίς να έχω κι άλλες πληροφορίες, και χωρίς να έχω δει το παιδί. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να ξέρω πώς έμαθε το παιδί να τρώει από όταν ήταν μικρότερο.

Εάν το παιδί σας έχει πυρετό, κάνει εμετούς, κοιμάται πολύ περισσότερο από όσο κοιμόταν ή έχει οποιαδήποτε άλλη παράξενη συμπεριφορά, καλό είναι να το δει παιδίατρος.

Επίσης είναι σημαντικό να γίνει κλινική εξέταση καθώς μπορεί κάτι να ενοχλεί το παιδί που εσείς δεν μπορείτε να εντοπίσετε (από το απλούστερο που είναι κάποια οδοντική κύστη, ως πολύ σπανιότερα αλλά σοβαρότερα προβλήματα).

Μακάρι να μπορούσα να σάς πω περισσότερα από εδώ, αλλά χωρίς να δω το μωρό, δεν θα σας πω τίποτα περισσότερο από όσα μπορείτε να διαβάσετε σε οποιοδήποτε βιβλίο ή site σχετικά με την διατροφή. Στο ιατρείο μου εγώ δεν δίνω ΠΟΤΕ νούμερα στους γονείς διότι προκαλούν μόνο άγχος. Ο τελικός κριτής του αν το παιδί τρώει σωστά ή όχι θα είναι το βάρος του.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: www.renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: [email protected]
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.