facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Διάρροια σε νήπιο

Ερώτηση από athinalini (23.08.2020)

Γιατρέ, καλημέρα. Η κόρη μου, 18 μηνών, εμφάνισε διάρροια πριν 1 εβδομάδα που υποχώρησε σε 2 ημέρες. Στη συνέχεια, και μετά από 5 ημέρες εμφάνισε πάλι διάρροια αλλά όχι συστηματικά. Τη μια μέρα μπορεί οι κενώσεις της να είναι υδαρρείς και την επόμενη κανονικές. Δεν παρατηρείται περίεργο χρώμα, αίμα η βλέννα στις κεννώσεις. Επιπλέον, κάθε δεύτερη ημέρα κάνει κάποιες κεννώσεις στον ύπνο της, πράγμα που δεν έκανε ακόμα και όταν ήταν βρέφος. Θα ήθελα τη βοήθεια σας με το τι μπορεί να συμβαίνει. Της δίνω προβιοτικά φακελάκια 2 την ημέρα.

Ευχαριστώ

Απάντηση από παιδίατρο (23.08.2020)

Αγαπητή μητέρα,

καθώς δεν έχω εξετάσει το παιδί σας, η απάντησή μου μόνο θεωρητική μπορεί να είναι. Αυτό που περιγράφετε δεν είναι καθόλου σπάνιο μετά από μια ιογενή εντερίτιδα σε παιδί, οπότε δεν ανησυχώ σε πρώτη φάση.

Παρόλ' αυτά, αν το σύμπτωμα επιμείνει για περισσότερο από 2 εβδομάδες, ή αν εμφανιστούν νέα συμπτώματα, σάς προτείνω να σάς δει ο παιδίατρός σας. Κατά τα άλλα η διατροφή του παιδιού σας πρέπει να είναι ελεύθερη και κανονική, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές.

Πάντα δίπλα σας,

Παναγιώτης


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.