facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Διακοπή της αναπνοής για 2-3 δευτερόλεπτα

Ερώτηση από Μαριάννα (11.7.2015)

“Καλησπέρα σας, έχω ένα αγοράκι 13 μηνών.. μετά από μια απλή ίωση που είχε πριν από κάποιες μέρες έχω παρατηρήσει πως όταν κοιμάται ροχαλίζει πολύ έντονα και δυσκολεύεται να πάρει ανάσα από τη μύτη ωστόσο η αναπνοή του σταματάει για 2-3 δευτερόλεπτα. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω;”

Απάντηση από παιδίατρο (12.7.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

έτσι όπως μού τα περιγράφετε μού ακούγεται σαν το παιδί να έχει ρινίτιδα. Σάς προτείνω να τού πλένετε καλά την μύτη με φυσιολογικό ορό (χωρίς πίεση) περίπου 15 λεπτά πριν τον ύπνο. Διακοπή της αναπνοής για 2-3 δευτερόλεπτα δεν συνιστά άπνοια (η άπνοια ορίζεται ως πλήρης διακοπή της αναπνευστικής προσπάθειας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα). Η πιθανότητα το παιδί σας να έχει υπερτροφικά αδενοειδή ("κρεατάκια") είναι μικρή σε αυτή την ηλικία, όμως μπορεί να υπάρχει μετά από μια ίωση. Σε γενικές γραμμές δεν μού περιγράφετε κάτι ανησυχητικό, παρόλ' αυτά αν το σύμπτωμα επιμείνει ή επιδεινωθεί, θα πρέπει να δείτε τον παιδίατρό σας.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.