facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Διάσπαση προσοχής

Ερώτηση από Ελισάβετ (17.10.2017)

“Γεια σας,
έχω ένα αγοράκι 2 ετών, ιδιαίτερα ζωηρό (σκαρφαλώνει σε τραπεζάκια, καρέκλες, ανοίγει μπαλκονόπορτες να βγει στην αυλή ενώ εμείς του λέμε ότι δεν μπορεί, πετάει τα ποτήρια αν βρεθούν μπροστά του...). Τον Σεπτέμβρη τον ξεκίνησα ιδ. παιδικό σταθμό κ αυτές τις μέρες μου ζήτησαν να κοιτάξω το παιδί για διάσπαση προσοχής, επειδή δεν μπαίνει σε ομαδούλα για να κάνει παρέλαση κ φεύγει αλλού κ επειδή σκαρφαλώνει στα τραπεζάκια η τα ρίχνει κάτω. Να σημειώσω ότι το παΐδι μιλάει (3συλλαβες λέξεις - προτάσεις 3 λέξεων), εκτελεί οδηγίες, μας κρυφογελάσει όταν κάνει σκαντάλια ,δεν παίζει για ώρα μόνο του , μόνο για 4-5 λεπτά με τα αυτοκινητάκια. Η παιδίατρος δεν ανησυχεί, παιδικός σταθμός όμως με έχει αγχώσει. Θα πρέπει πράγματι 2 ετών να επισκεφτώ ειδικό;
Ευχαριστώ πολύ”

Απάντηση από παιδίατρο (17.10.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

Από τα λεγόμενα σας η ανησυχία μου είναι μικρή όμως (κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό όμως) εφόσον η συμπεριφορά προβληματίζει σε δύο διαφορετικούς χώρους (σπίτι και σχολείο), Ναι, πρέπει να κάνετε μια σωστή επίσημη εκτίμηση από εξειδικευμένο αναπτυξιολόγο. Προσέξτε πως καλό είναι να σας δει διαπιστευμένος ειδικός και όχι κάποιος που "έχει ασχοληθεί πολύ με την αναπτυξιολογία" ή πέρασε μερικούς μήνες ασχολούμενος με το αντικείμενο.

Μπορείτε να απευθυνθείτε στα μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία ή σε ιδιώτες που έχουν εξειδικευθεί επί μακρόν (στα περισσότερα μέρη του κόσμου η εξειδίκευση αυτή διαρκεί 2 ή 3 χρόνια και όχι 3-6 μήνες...) σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.