facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του παιδιάτρου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του παιδιάτρου, Παναγιώτη Ρενιέρη. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Διάσπαση προσοχής

Ερώτηση από Ελισάβετ (17.10.2017)

“Γεια σας,
έχω ένα αγοράκι 2 ετών, ιδιαίτερα ζωηρό (σκαρφαλώνει σε τραπεζάκια, καρέκλες, ανοίγει μπαλκονόπορτες να βγει στην αυλή ενώ εμείς του λέμε ότι δεν μπορεί, πετάει τα ποτήρια αν βρεθούν μπροστά του...). Τον Σεπτέμβρη τον ξεκίνησα ιδ. παιδικό σταθμό κ αυτές τις μέρες μου ζήτησαν να κοιτάξω το παιδί για διάσπαση προσοχής, επειδή δεν μπαίνει σε ομαδούλα για να κάνει παρέλαση κ φεύγει αλλού κ επειδή σκαρφαλώνει στα τραπεζάκια η τα ρίχνει κάτω. Να σημειώσω ότι το παΐδι μιλάει (3συλλαβες λέξεις - προτάσεις 3 λέξεων), εκτελεί οδηγίες, μας κρυφογελάσει όταν κάνει σκαντάλια ,δεν παίζει για ώρα μόνο του , μόνο για 4-5 λεπτά με τα αυτοκινητάκια. Η παιδίατρος δεν ανησυχεί, παιδικός σταθμός όμως με έχει αγχώσει. Θα πρέπει πράγματι 2 ετών να επισκεφτώ ειδικό;
Ευχαριστώ πολύ”

Απάντηση από παιδίατρο (17.10.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

Από τα λεγόμενα σας η ανησυχία μου είναι μικρή όμως (κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό όμως) εφόσον η συμπεριφορά προβληματίζει σε δύο διαφορετικούς χώρους (σπίτι και σχολείο), Ναι, πρέπει να κάνετε μια σωστή επίσημη εκτίμηση από εξειδικευμένο αναπτυξιολόγο. Προσέξτε πως καλό είναι να σας δει διαπιστευμένος ειδικός και όχι κάποιος που "έχει ασχοληθεί πολύ με την αναπτυξιολογία" ή πέρασε μερικούς μήνες ασχολούμενος με το αντικείμενο.

Μπορείτε να απευθυνθείτε στα μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία ή σε ιδιώτες που έχουν εξειδικευθεί επί μακρόν (στα περισσότερα μέρη του κόσμου η εξειδίκευση αυτή διαρκεί 2 ή 3 χρόνια και όχι 3-6 μήνες...) σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: www.renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: [email protected]
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

 

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.